Португалският гинеколог д-р Артур Карвальо бе временно отстранен от длъжност,

...
Португалският гинеколог д-р Артур Карвальо бе временно отстранен от длъжност,
Коментари Харесай

В Португалия се роди бебе без лице

Португалският гинеколог доктор Артур Карвальо бе краткотрайно отхвърлен от служба, откакто бебе се роди без нос, очи и част от черепа си. Родителите на дребния Родриго не са знаели за сериозните физически малформации до неговото раждане на 7 октомври тази година.

Португалският лекарски съюз е дал своя вот за махането на доктор Карвальо, който е обвинен в немарливост, тъй като не е разкрил малформациите при новороденото.

Срещу отстранения гинеколог към този момент е имало други 6 недоволства, най-старото от които датира от 2013 година Лекарският съюз стартира следствие, откакто въпросното раждане бе отразено от медиите.

„ Съществуват признаци за недовиждане от страна на доктор Артур Карвальо. Те от своя страна могат да доведат до дисциплинарни санкции - обявиха от Португалския лекарски съюз= - Случилото се вреди на репутацията на лекарите отстраняването му от служба е належащо, с цел да се преценяват недоволствата. "

Д-р Карвальо следял бременността на майката на Родриго в частна клиника в Сетубал, където направил трите наложителни ехографии, без да открие какъвто и да било проблем. Гинекологът бил предизвестен за допустима особеност по време на ехографски обзор, за който настояли родителите, само че обяснил, че от време на време елементи от лицето остават невидими, когато бебето ги е притиснало към корема на майка си.

Лекарят към момента не е коментирал обществено обвиняванията към него.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР