Португалската система за обществено здравеопазване е на ръба на колапса,

...
Португалската система за обществено здравеопазване е на ръба на колапса,
Коментари Харесай

Португалската система за обществено здраве е на ръба на колапса

Португалската система за публично опазване на здравето е на ръба на колапса, защото в лечебните заведения в най-засегнатите от коронавирусната пандемия региони, понижават леглата в интензивните отделения за пациенти с, съобщи БНР.
„ Здравната ни система е в положение на краен напън “, съобщи португалската министърка на опазването на здравето Марта Темиду след посещаване в една от изпитващите усложнения лечебни заведения, заяви Ройтерс.
Преди пандемията, от цяла Европа Португалия имаше минимум кревати в отделения за сериозно заболели пациенти на 100 000 души.
Сега в интензивните отделения могат да бъдат признати 672 пациенти с Covid-19. Към вчерашна дата пациентите там бяха към този момент 647.
Очаква се фрапантно нарастване в идните седмици на пациенти с ковид, нуждаещи се от хоспитализация, предизвестява Асоциацията на болничните админи.
 Доц. Кунчев предвижда по кое време ще стартира имунизирането на всички искащи Доц. Кунчев предвижда по кое време ще стартира имунизирането на всички искащи
Само тази доставка в този момент е съкратена на половина. Очакваме през февруари да получим отплата с повече от контрактуваните доставки. През...
От петък Португалия е в нова национална.
За последното денонощие бяха регистрирани 10 385 нови случая на болест и 152 умряли, което прави общо 549 801 инфектирани от началото на пандемията и 8861 умряли от затруднения.
За последните седем дни Португалия е имала най-голям брой на случаи на болест на глава от популацията в цяла Европа.
Повечето от новите случаи са в Лисабон, където доста от пациентите в публичните лечебни заведения бяха трансферирани на други места, включително и в лечебни заведения в Порту.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР