Португалия, Испания и Германия издадоха нови правила за пътуване в

...
Португалия, Испания и Германия издадоха нови правила за пътуване в
Коментари Харесай

Какви ограничения заради коронавируса действат в Европа

Португалия, Испания и Германия издадоха нови правила за пътешестване в опит да лимитират разпространяването на най-заразния вид на ковид „ Делта “, който беше открит за първи път в Индия, оповестява „ Евронюз “.

От понеделник неимунизираните британци, пътуващи до Португалия, ще би трябвало да преминат наложителна карантина в продължение на две седмици, съгласно нова мярка, оповестена от португалското държавно управление.

Според новите правила всеки, който пътува до континентална Португалия по въздух, суша или море, ще би трябвало да покаже, че е изцяло имунизиран или би трябвало да се изолира.

Ходът идва откакто предходната седмица немският канцлер Ангела Меркел разкритикува Португалия, че разрешава на английските туристи да пътуват до страната сред средата на май и началото на юни, до момента в който разновидността „ Делта “ се популяризира из Англия.

Португалия стана първата страна в Европейския съюз, която разгласи, че разновидността „ Делта “ е към този момент преобладаващ на нейна територия.

През последните дни страната регистрира максимален брой нови ежедневни случаи на ковид от февруари насам. Въпреки че лечебните заведения се оправят с новия банкет, управляващите споделят, че нарастването с към 30% през последната седмица е тревожна наклонност.

В понеделник броят на пациентите, приети в болница за ковид, надвиши 500 за първи път от началото на април.

От своя страна кумулативният % на случаите на COVID-19 на 100 000 души в страната се увеличи до 162, най-високият публично регистриран от началото на март.

Лисабон е една от горещите точки в Португалия, с 438 случая. Общинският съвет съобщи в понеделник, че ще удължи работното време на имунизационните центрове, като разреши на хората над 50 да дойдат без спогодба.

В южния район Алгарве, прочут като туристическа гореща точка поради многочислените си плажове, в понеделник най-малко за 12 дни бяха анулирани присъствениете занятия за деца до 16 години в опит да раздерат веригите за предаване в пет града, в това число добре познатите ваканционни курорти Албуфейра и Фаро.



Хиляди английски туристи посетиха Алгарве по-рано този месец, когато английското държавно управление улесни за малко пътуването до Португалия.

Испания също наложи нови ограничавания за английските пасажери. От четвъртък хората, идващи от Англия на Балеарските острови, ще би трябвало да покажат, че са изцяло имунизирани против COVID-19 или да покажат негативен PCR тест.

Германия разгласи ограничаването за влизане от Португалия и Русия, откакто Института „ Робърт Кох “ класифицира двете страни като " зони с разнообразни разновидности ". Засега Англия е единствената европейска страна, която се появи в листата, дружно с 13 други страни.

Само немски жители и поданици ще могат да влязат още веднъж в страната, при изискване че преминат наложителна 14-дневна карантина, даже за тези, които са изцяло имунизирани.

Мярката ще влезе в действие във вторник, а в понеделник се чака завръщане на немски туристи у дома.

Министърът на опазването на здравето Йенс Шпан съобщи, че Германия би трябвало да форсира въвеждането на имунизации, защото разновидността „ Делта “ се популяризира в цяла Европа. Правителството даде обещание да достави 5 милиона дози в центровете за имунизация в цялата страна през първата седмица на юли.

Франция разгласи предходната седмица, че прибавя Русия към „ аления лист “ от 21 страни, подложени на строги ограничавания за пътешестване заради опасения по отношение на възходящите коронавирусни инфекции.

Миналата седмица организацията за надзор на болесттите в Европейски Съюз предизвести, че разновидността „ Делта “ може да съставлява 90% от новите коронавирусни инфекции в Европа до края на август.

Вариантът към този момент се е популяризирал в минимум 85 страни по света. Смята се, че е 40-60% по-предаван от разновидността „ Алфа “, открит за първи път в Англия.

Въпреки опасенията по отношение на разновидността „ Делта “, индикаторите COVID-19 се усъвършенстваха в по-голямата част от Европа през последните седмици.

Няколко страни анулираха рестриктивните мерки през последните дни. В събота Испания отстрани задължението за носене на маски навън. Италия последва образеца в понеделник, защото последният италиански район, останал под комендантски час, анулира нощните ограничавания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР