Португалия е една от страните с най-ниски доходи в ЕС.

...
Португалия е една от страните с най-ниски доходи в ЕС.
Коментари Харесай

Криза за имоти: Португалците търсят решение за недостига на жилища

Португалия е една от страните с най-ниски приходи в Европейски Съюз. Затова и нарастването на цените на наемите през последните години на процедура остави доста хора на улицата. Наематели биват гонени от хазяите си, тъй като не могат да платят новите по-високи наеми.
Човек може да получи писмо от наемодателя си, в което му се споделя, че би трябвало да напусне – просто ей по този начин. Без пояснение и опция.
Джорджина Симоес

Местните недоволстват, че в огромните градове всичко е в услуга на туристите. Събират се и жители с искане за осъществяване на референдум за прекратяване на краткосрочното отдаване чартърен.
Все още мога да пребивавам в жилището, само че кварталът губи своя сексапил, тъй като множеството къщи, в които може да има обитаващи, са отдадени за кратковременен наем на туристи.
Роса Сантос

Онези, които пък отдават в платформи като AirBnb предизвестяват, че в случай че бъдат саботирани от държавното управление, последствията за стопанската система, разчитаща главно на туризъм, ще са пагубни.

„ Искаме да имаме вяра, че държавното управление няма да вземе решението да унищожи страната, тъй като да убиеш главния бранш на стопанската система е все едно убиваш страната “, споделя Едуардо Миранда от Асоциацията на отдаващите жилища краткосрочно.

Очаква се лявоцентристкото държавно управление на премиера Антониу Коща да предложи пакет ограничения за справяне с рецесията. Сред концепциите са увеличение на предлагането на парцели за жилищни потребности, понижаване на наемните равнища, битка със спекулациите с недвижими парцели и подкрепяне на фамилиите, които изпитват усложнения с ипотечните си заеми.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР