Портретът на големият български революционер, организатор на Съединението и писател

...
Портретът на големият български революционер, организатор на Съединението и писател
Коментари Харесай

Странна промяна в кабинета на Радев. Къде отиде портрет

Портретът на огромният български бунтовник, уредник на Съединението и публицист Захари Стоянов е изместен на не толкоз видно място в президентския кабинет, излиза наяве от информация във фотоархива.

По-рано през днешния ден се появиха изявления във фейсбук, че в стаята, в която президентът Румен Радев връчва мандататите, липсва портретът на българския бунтовник Захари Стоянов, съобщи OFFnews.bg.
-->
Последно Радев връчи първия изследователски мандат на претендента на ГЕРБ проф. Николай Габровски. 

Преди на мястото на Иван Вазов можеше да бъде забелязан портрета на Стоянов. Според Василев повода за разбъркването е, че Захари Стоянов, дружно със Стефан Стамболов, са останали в историята като " спасители на България против превратаджиите и са знак на битката против съветския цар и производното вероподаничество ".

Захари Стоянов нееднократно показва:  " Аз не съм русофоб, аз съм тиранофоб "

 Отпрезидентския прецентър са декларирали, че нямат иформация за този проблем и че на този стадий не могат да ни отговорят. В архива на БГНЕС се вижда, че портретът не е отстранен, а единствено изместен.

Според снимковия списък последният път, когато портретът на Захари Стоянов стои на видно място в стаята за срещи с президента, е през юли 2022 година - когато " Продължаваме промяната " получават втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

През 1886 година Захари Стоянов пише предисловие към брошурата на Георги С. Раковски " Преселение в Русия или съветската убийствена политика за българите ":

" Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни национални деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле срещу публична Русия. Никога те не са апелирали към нея, тъй като са знаяли, че нейний бич повече боли от турския. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР