ПОРТЛАНД, Мейн (АП) — Губернаторът на Мейн Джанет Милс и

...
ПОРТЛАНД, Мейн (АП) — Губернаторът на Мейн Джанет Милс и
Коментари Харесай

Мейн има проблем с недостига на работна сила, който се надява да разреши с наскоро пристигналите имигранти

ПОРТЛАНД, Мейн (АП) — Губернаторът на Мейн Джанет Милс и щатски народен представител, имигрирал от Сомалия, разкриха предложение в петък, с цел да се опитат да разрешат сериозен дефицит на работна ръка в щата посредством привличане на бързо възходящи имигрантски общности.

Мейн обичайно има едно от най-малките имигрантски популации в страната. Според преброяването на популацията в Съединени американски щати от 2020 година единствено към 4% от жителите на щата са родени отвън Съединени американски щати.

Това последователно се трансформира, защото десетки хиляди поданици, произлезли от Сомалия и други африкански страни, си сътвориха домове в Портланд и Люистън, два от най-големите градове в щата. Тези пристигания помогнаха да се усили процентът на родените в чужбина поданици с към процентен пункт сред 2000 година и 2022 година, съгласно данните от преброяването.

Офисът на новите американци е препоръчан в законопроект от щатския представител Дека Далак, първият сомалийски преселник, станал кмет на град в Съединени американски щати през 2021 година, когато пое поста в Южен Портланд....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР