Порталът Timeout“ дава няколко причини да се отправите към Веспрем,

...
Порталът Timeout“ дава няколко причини да се отправите към Веспрем,
Коментари Харесай

Със сигурност трябва да посетите тези 3 европейски града

Порталът " Timeout “ дава няколко аргументи да се отправите към Веспрем, Тимишоара и Елефсина през 2023 година

Търсите европейска почивка в градове, които кипят от просвета, само че не са известни с напора от туристи?

Три прелестни места са тазгодишните европейски столици на културата – Веспрем в Унгария, Тимишоара в Румъния и Елефсина в Гърция.

Ако се чудите какво тъкмо значи да си европейска столица на културата, знайте, че градовете са определени от Европейската комисия. През цялата година всеки определен град ще има стратегия от събития, предопределени да подчертаят неговото културно благосъстояние и многообразие.

Веспрем

Един от най-старите градове в Унгария, Веспрем се намира югозападно от Будапеща и е ситуиран на северния бряг на езерото Балатон. Тази година събитията включват неща за всеки. От концерти за национална музика, разкриване на нова къща на изкуството до екологичен фестивал.

Тимишоара

Този град от дълго време е един от най-натоварените центрове на Румъния, само че през 2023 година културната сцена ще преживее огромен " взрив “. Със приблизително 30 събития на седмица, графикът на този град включва фестивали, отдадени на доста неща, от пънк и електронна музика до фигуративн танце, зелен живот и даже кафе.

Елефсина

Градът, прочут с руините си от епохата на антична Гърция, само че и с мощната си промишленост, ще бъде хазаин на невероятните 465 продукции тази година, измежду които ще бъде локална галерия на снимка, обществена акробатика и фамилно шоу, написа " Блиц ". Всеки ден ще имате повече от едно събитие приблизително, тъй че няма да скучаете тук.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР