Порои наводниха части от Южна България, а заради обилния дъжд

...
Порои наводниха части от Южна България, а заради обилния дъжд
Коментари Харесай

След унищожителните порои: Земеделци загубиха десетки декари с продукция

Порои наводниха елементи от Южна България, а поради изобилния дъжд някои от реките преляха. Сред тях и р. Чая, чийто води заляха стотици декари земеделска земя.

Нивите в землището на Катуница са превърнати в езеро. Добрата вест е, че реката към този момент се е върнала в коритото си.
Снимка: btvnovinite.bg
Кметът на Садово Димитър Здравков през вчерашния ден разгласи отчасти бедствено състояние. Той изясни, че водата не е съумяла да се популяризира до землищата на прилежащите обитаеми места.

„ Ако дъждът беше траял, водата щеше да заплаши популацията, както го е правила и преди. Дигата е скъсана на 3-4 места, казусът е, че тази дига непрекъснато е компрометирана – не става към този момент с кърпене “, сподели Здравков.
Снимка: btvnovinite.bg
Кметът уточни, че се надява ремонтът на дигата да стартира още през днешния ден, тъй като има прогнози за още дъжд. Един от потърпевшите земеделци описа, че за следващ път е обиден, тъй като на 2-3 години дигата се къса.

Има 20 декара, засети със зеле, не има вяра продукцията му да бъде избавена. Не чака и обезщетение. Готов е да се откаже от развъждането на зеленчуци, в случай че не оправят дигата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР