Пороен дъжд валя и над Дряново през изминалата нощ, като

...
Пороен дъжд валя и над Дряново през изминалата нощ, като
Коментари Харесай

Бурята разруши мост край Дряновския манастир

Пороен дъжд валя и над Дряново през миналата нощ, като засегна инфраструктурата край Дряновския манастир. Дървеният мост - обичано място на туристите, е порутен.

След намаляване на равнището на река Дряновска ще стартира разчистването от насъбраните дървета и коренища в този сектор, както и възобновяване на моста.

В Община Трявна разчистването продължава, откакто по-миналата нощ още веднъж се изля проливен дъжд. Активизирали са се две свлачища, тук-там по пътищата в селата е изронен асфалтът.

Екипи работят по премахване на вредите по павирана улица, която води към болничното заведение в Трявна.

На друго сериозно място - Велико Търново, ситуацията се възстановява, откакто по-рано през днешния ден беше обявено, че църквата-музей " Св. 40 мъченици " няма да приема гости, защото дворът й е наводнен от придошлите води на река Янтра.

Нивото на реката спада и сега е към 5,40 метра, при сериозна стойност от 7,50 метра, заяви на Българска телеграфна агенция кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов. Той посочи, че продължава наблюдението на водния дирек. Няма данни за бедстващи хора.

Най-критична остава обстановката в квартал " Асенов " и улица " Крайбрежна ", където са обезпечени чували с пясък.

Екипи от чиновници на общината, полицията, пожарната и Гражданска отбрана са в подготвеност да реагират при всеки подаден сигнал, посочи Панов.

Високите равнища на реката са от придошлите планински притоци и продължителния повече от три часа дъжд от 110 литра на квадратен метър. Прогнозите са до края на деня във Велико Търново и региона да няма превалявания, уточни кметът.

Утре профилирана техника ще стартира да разчиства наносите и клоните, довлечени от пороите под мостовете с цел да се обезпечи по-добра проводимост, означи Панов.

Ситуацията в Еленско след вчерашните дъждове също се възстановява, сподели за Българска телеграфна агенция кметът инж. Дилян Млъзев. Той уточни, че там също няма данни за бедстващи хора. Продължава отводняването на къщи в село Константин, където преваляванията са били най-интензивни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР