Пороен дъжд се изсипа днес в Истанбул. Гръмотевици раздираха небето,

...
Пороен дъжд се изсипа днес в Истанбул. Гръмотевици раздираха небето,
Коментари Харесай

Лошото време в Истанбул взе жертва

Пороен дъжд се изсипа през днешния ден в Истанбул. Гръмотевици раздираха небето, изви се смерч, оповестява Българска телеграфна агенция. Десетки реки излязоха от коритата си и наводниха улици, жилища, работни места. Водната буря бе по-силна в европейската част на мегаполиса.

Един човек се е удавил във водите на река, излязла от коритото си в региона на Есенюрт, крайградски квартал на Истанбул, заяви валията на града Али Йерликая. По думите му починалият е бил трийсетинагодишен сирийски мигрант. Други четирима сирийски мигранти са потърпевши и са настанени в болница без заплаха за живота. Над 30 жилищни здания са наводнени.
Опасно време на Балканите Извънредно състояние е оповестено в 8 общини в Централна Сърбия
Особено огромни вреди са нанесени на приземните етажи. 11 души, намиращи се в партерен етаж, са били избавени от екипи на пожарната. В прилежащия регион Бейликдюзю са потърпевши двама души. В Чаталджа също са потърпевши няколко души.

От Генералната дирекция по метеорология оповестиха, че през нощта и идващите два дни се чакат стихийни превалявания в областите Мармара, Егея, Черноморския район, Вътрешен Анадол. Валежите се чака да бъдат съпроводени от гръмотевици, бурни ветрове, градушки, смерч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР