Породата йоркширски териер е много мила и добронамерена, като именно

...
Породата йоркширски териер е много мила и добронамерена, като именно
Коментари Харесай

Обучение и дресура на йоркширски териер

Породата йоркширски териер е доста блага и доброжелателна, като точно поради тихия и спокоен манталитет на животното доста от хората избират тази декоративна порода кучета за домакински любим. Заедно с това кучето се схваща чудесно с дребните деца и обожава да прекарва времето си в занимателните игри с тях. Имайки поради дребните размери на породата, тя може да бъде елементарно отглеждана, както в апартамент, по този начин и в къща.

Обучение и дресура на йоркширски териер

За да бъде обаче едно куче чинно, вие ще би трябвало да положите известни старания, възпитавайки и обучавайки домашния ви любим. Именно вярната дресировка е ключът към това кучето ви да не стане деспот и постоянно да ви слуша, както и да извършва командите ви. Както и при всяка порода, по този начин и тук главната ви задача е да научите кучето ви да има почит от вас и да ви почита. Не бива да бъркате обаче това със страха, защото това към този момент не е хуманно по отношение на, което и да било животно.

Задачата ви е то просто да разбере, че вие вземате крайните решения, а не да се опасява под паника от вас. Процесът на самото образование се прави от стопанина, като е значимо да сте непрекъснати в тренировките и да не пропускайте занятия. Преди да започнете да възпитавате кучето от породата йоркширски териер, е добре да сте осведомени с някои съществени правила на дресировката.

- още с появяването на кучето в дома ви му покажете, че вие сте лидер;

- бъдете търпеливи и спокойни;

- не забравяйте, че е значимо тренировките да са редовни;

- награждавайте кучето с лакомства и похвали;

- пробвайте се да го заинтересувате;

- започвайте от по-леките команди и преминавайте последователно към по-сложните;

 йоркширски териер дресура

- значимо е питомецът ви да свикне към съответен режим на деня - хранене, разходка, подготовка и почивка;

- постоянно вървете една крачка пред кучето ви, като по този начин му показвате, че вие сте лидера;

- помнете, че крайното решение е постоянно ваше и би трябвало да приучите на това и кучето ви;

- постоянно йоркширският териер схваща жестовете доста по-добре от гласовите команди, по тази причина се пробвайте да се съобразите с това;

- уверете се, че вашите жестове не опонират на словесните команди, тъй като в противоположен случай рискувате да объркате кучето.

Как да дресирате и да обучавате вярно йоркширски териер

Ако желаете да имате правилен и безрезервен другар, тогава ще се наложи да сте доста търпеливи и спокойни по време на дресировката на йоркширския териер. Процесът на образование би трябвало да стартира в най-ранна възраст.

Също по този начин кученцето още с появяването си в дома ви би трябвало да разбере какви са неразрешените неща, с цел да си нямате проблеми по-късно. Ако изпуснете момента, тогава ще ви бъде много мъчно и даже невероятно да обясните на кучето си за какво нещо, което до през вчерашния ден сте му разрешавали, през днешния ден е неразрешено.

Добре е да оставите йоркширския териер да свикне с новата конюнктура и с името си, а едвам по-късно да стартирате с дейната дресировка на кучето и образование.

Започнете първоначално с проучването на командите " Седни ", а по-късно към 3-4 месец преминете към " Легни " и " До мен ". После можете да преминете към проучването на командата " Дай " и " Апорт ". Постепенно усложнявайте процеса на самата дресировка, като не забравяте да повтаряте и научените към този момент команди.

Бъдете търпеливи и деликатни, имайки поради самостоятелните особености и темперамента на вашето куче. Като цяло породата йоркширски териер е много интелигентна и с верния метод от ваша страна ще можете елементарно да научите и възпитате йоркширския териер на разнообразни команди.

Ако към момента си нямате йорки, разгледайте тези разгласи за йоркширски териер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР