Поредното сериозно финансиране получи Министерството на младежта и спорта, след

...
Поредното сериозно финансиране получи Министерството на младежта и спорта, след
Коментари Харесай

Нова финансова инжекция за спорта в Кърджали

Поредното съществено финансиране получи Министерството на младежта и спорта, откакто единствено преди месец министър председателят разгласи, че над 350 милиона са отпуснати за създаване на спортна инфраструктура През тази седмица Министерският съвет отпусна нови 3 663 000 лева, които ще отидат за построяването на многофункционална спортна зала в Кърджали. За този план се говореше от много дълго време, само че явно в този момент е пристигнал моментът кесията на държавната хазна да бъде съществено развързана.

Проектът беше показан от регионалния шеф на Кърджали Никола Чанев. След като не пропусна благодрностите към ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, без чиито старания този план нямало да бъде осъществен, към премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев за поддръжката Чанев разгласи, че в плана се планува създаване на многофункционална спортна зала, която да се употребява за подготвителна и спортна активност по волейбол, баскетбол и футбол. На партерното равнище ще бъдат ситуирани главната зала с игрално поле с размери 42х25 м, отговарящи на българските и интернационалните нормативи за осъществяване на спортни срещи по волейбол, баскетбол и футбол и естрада с 940 седящи места. В залата ще има осем съблекални, лекарски кабинет, конферентна зала, както и хранилища и обслужващи пространства.

На втория етаж са планувани още две подготвителни зали, които могат да бъдат обединявани в една по-голяма зала при нужда. Тук е моментът да напомним, че през май тази бе открит и реновираният стадион в Кърджали, чиято реорганизация глътна близо 2 млн. лв..

В профила си във Facebook Чанев написа: „ Убеден съм, че през есента на 2019-а Кърджали ще разполага с съвременно многофункционално спортно оборудване, което ще бъде дом, както на елитните ни спортисти, по този начин и на нашите деца. “

Според него, реализацията на плана ще докара до стабилно развиване и разпространение на физическото образование и спорта измежду подрастващите и интензивно занимаващите се със спорт в област Кърджали. Ще се основат условия за основаване и осъществяване на подготвителни и спортни стратегии и възстановителни режими, както и за образуване и осъществяване на надпревари.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР