Поредното предизвикателство към габровските деца ще намери своя форма, цвят

...
Поредното предизвикателство към габровските деца ще намери своя форма, цвят
Коментари Харесай

Деца ще създават изкуство на … депото за отпадъци в Габрово

Поредното предизвикателство към габровските деца ще откри своя форма, цвят и наличие в събитието „ АРТ на депото “, което ще се организира тази неделя, 12 август 2018г. от 10:00 часа, когато дребните, само че доста надарени художници ще рисуват върху стената на Регионалното хранилище за неопасни боклуци – Габрово.

Децата, ученици на школа по изобразително изкуство „ Елиза Арт “ на художника Елиза Ковачева, ще стартират своята работа още сутринта. Те ще работят в продължение на 4 часа върху самостоятелни рисунки на тематика „ Природа “, а за платно на тяхното творчество ще послужи бетонната стена на Регионалното хранилище. Младите художници ще покрият с творбите си към 20 кв. м. от стената на депото.

„ АРТ на депото “ е продължение на почналата още през 2015г. самодейност на Община Габрово да трансформира Регионалното хранилище за боклуци в единственото хранилище, където с изключение на място, в което отпадъците се трансформират в запас, има и задоволително ентусиазъм, с цел да бъде създавано творчество.

За всички габровци, които желаят да видят шедьоврите на младите художници и да научат повече за опазването на околната среда, неделният 12 август е разгласен за Ден на отворени порти на депото. За улеснение на посетителите е обезпечен рейс, който ще тръгне в 13:30 часа от паркинга против Дома на хумора и сатирата. Връщането ще бъде към 16:00 часа.

По време на събитието всички участници и гости ще получат информация със тон и картина за разделното събиране на отпадъците, осведомителни материали и ще могат първи да си създадат фотография до новите шедьоври на депото.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР