Поредното онлайн заседание на Общински съвет – Варна се провежда

...
Поредното онлайн заседание на Общински съвет – Варна се провежда
Коментари Харесай

Хаос на онлайн сесията във Варна, съветници викат председателя си да слезе при тях

Поредното онлайн съвещание на Общински съвет – Варна се организира в конюнктура на безпорядък. Това може да види всеки, който следи сесията. Заради непрекъснатите микрофонии и други механически проблеми, за жителите е съвсем невероятно да чуят и схванат какво и по какъв начин гласоподават техните избраници. Доста проблеми имат и самите съветници, които всеобщо не съумяват да гласоподават посредством електронната система на съвета. Това сътвори напрежение при приемането на дневния ред.

Българска социалистическа партия и Демократична България показаха мощно неодобрение, че сесията на общинския съвет се организира онлайн, а не присъствено. Въпреки това тя беше свикана по този метод от ръководителя на му Тодор Балабанов (ГЕРБ).

От началото на съвещанието 10 от 51 варненски съветники от Демократична България и „ Възраждане “ се събраха в зала „ Пленарна “ на общината, където се организират присъствените сесии. Те приканиха ръководителя да слезе два етажа и да се причисли към тях, с цел да може да се води по-нормално дебатите. Балабанов обаче отхвърли и остана в кабинета си. Междувременно пък стана ясно, че съветникът от Българска социалистическа партия Огнян Къчев взе участие в сесията, до момента в който е в придвижване. Той обаче също се изрече срещу провеждането на съвещанието онлайн. Интересно по какъв начин бихте взели участие в нея, в случай че не беше онлайн, разяснява ръководителят Балабанов.

Кметът на Варна Иван Портних също се оплака от онлайн сесията. Той се включи, с цел да каже, че не чува добре питанията на съветниците към него. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР