Поредното изпитание на руската свръхзвукова ракета с морско базиране "Циркон",

...
Поредното изпитание на руската свръхзвукова ракета с морско базиране "Циркон",
Коментари Харесай

Разузнаването на САЩ съобщи за успешен тест на руската свръхзвукова ракета Циркон

Поредното тестване на съветската свръхзвукова ракета с морско базиране "Циркон ", срещу която Съединени американски щати нямат отбрана, е минало сполучливо, заяви американският тв канал CNBC, като се базира на данни от разузнаването на Съединени американски щати, предава "Интерфакс ".
Според данните на американското разузнаване, от 2015 година насам Русия към този момент е провела пет пълноценни сполучливи тествания на ракетата. По време на последните проби, които са се провели на 10 декември, ракетата е достигнала скорос 8 Мах (2722 метра в секунда, бел. ред.). При това американските източници настояват, че ракетата еднообразно сполучливо може да поразява както наземни, по този начин и морски цели, в това число всички типове кораби.
"Руснаците са постигнали резистентност на полета, което е решителен фактор при създаването на свръхзвукови оръжия ", акцентира един от източниците на малкия екран.
CNBC твърди, че по данни на разузнаването, серийното произвеждане на "Циркон " ще стартира не по-рано от 2021 г, а година по-късно тя ще бъде призната на въоръжение.
Първоначално се съобщаваше, че свръхзвуковите "Циркон "-и са предопределени за атомните подводници от плана "Ясень-М " и перспективните подводници от вида "Хъски ". Впоследствие се появи информация, че те ще могат да бъдат основани на някои типове нанводни кораби, както и на самолети.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР