Поредното боксово зрелище ще се проведе в ранните часове на

...
Поредното боксово зрелище ще се проведе в ранните часове на
Коментари Харесай

Дмитрий Бивол и Джо Смит в битка за титлата на WBA

Поредното боксово представление ще се организира в ранните часове на неделния ден. На кръга на Turning Stone Resort Casino във Верона, щата Ню Йорк (САЩ), за шампионския пояс в полутежка категория във версия WBA ще се изправят Дмитрий Бивол (15-0, 11 KO) и Джо Смит (24-2, 20 KO) . В момента Бивол е първенецът и ще пази пояса.

29-годишният Смит ще се изправи за първи път в борба за международна купа, а неговите последни 4 победи са впечатляващи. В кариерата си той има 24 победи и 2 провали, а Бивол към момента няма загуба в своите 15 професионални мача.

Джо Смит съумя да победи някогашният международен първенец Бърнард Хопкинс с механически нокаут в 8-ия рунд, а в този момент е надъхан за нова победа.

От своя страна Смит също е надъхан за победа и преди дуела съобщи, че ще направи всичко допустимо да завоюва купата.

Бившият международен първенец в тежка категория Николай Валуев предвижда идната среща сред сънародника си Дмитрий Бивол, който е роден в Киргистан, и американеца Джо Смит. Николай Валуев с изключение на народен представител в съветската Дума, се слави и като извънреден ценител на боксовите дуели.

“Бивол ще би трябвало да пази пояса си. Какво да кажа? Джо Смит е мощен войник, има мощни удари, с които може да сътвори проблеми на Бивол в началните рундове. Вероятно по този начин и ще построи тактиката си – да го нападна още от първия рунд. Ако обаче не успее, Бивол е доста техничен войник и ще го засипе с удари от разстояние.

Между другото Дима много пъти към този момент е доказвал, че опитът, който има от аматьорския бокс, му оказва помощ и на професионалния кръг. Тези негови умения няма да бъдат непотребни и в този мач.
Струва ми се, че дуелът ще бъде с всички рундове, в случай че не се случи нещо изключително. Победата може да пристигна в последните рундове, само че най-вероятно Бивол ще завоюва по точки”, съобщи Николай Валуев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР