Поредно село остана буквално откъснато от света заради липсата на

...
Поредно село остана буквално откъснато от света заради липсата на
Коментари Харесай

Село с 300 души остана без транспорт до най-близкия град

Поредно село остана безусловно откъснато от света поради неналичието на превоз. Става въпрос за село Червена с население към 300 души. От септември те нямат превоз до най-близкия град – Левски, който се намира на 9 км от селото.

Червена обаче попада в община Свищов – общинският център се намира на 35 км. А персоналните лекари, магазините и аптеките са в Левски.

„ Най-важното е, че гара Левски е основно място – оттова можем да вземем трен за София, за Плевен, за Варна, а ние нямаме такава опция. Не можем да се придвижим ”, описа жена от селото.

На друга жителка пък ѝ се наложило да вика кола за спешна помощ поради болния си свекър, който е на легло и е трябвало да бъде прегледан от персонален доктор.

В селото има и младежи, които учат в Левски, само че за тях е обезпечен превоз от учебното заведение.

„ С казуса с превоза сме осведомени повече от две години. Ние също предупреждавахме локалните хора, тъй като казусът е в нерегламентираните превози и нелицензираните таксиметрови транспорти ”, сподели пред bTV кметът на община Свищов Генчо Генчев.

По думите му именно поради това линията, която е обслужвала пасажерите от Червена, е работила на загуба.

„ Това, което общината може да направи, и го прави – дотира билетчето на превозвача, който прави транспорта. Ако дотира билетчето, водачът и фирмата-изпълнител не може да регистрира билет като няма пасажери ”, добави Генчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР