Поредно признание за спортната редакция на bTV Media Group -

...
Поредно признание за спортната редакция на bTV Media Group -
Коментари Харесай

Журналистът на bTV Димитър Тасев е сред 16-те най-добри спортни репортери в света - slava.bg

Поредно самопризнание за спортната редакция на bTV Media Group - откакто две от най-популярните лица на спортните вести - Флорина Иванова и Иван Боянов, заслужиха признанието да бъдат измежду четиримата най-хубави млади спортни кореспонденти в света за 2019 година, тяхната следа в този момент продължава и журналистът Димитър Тасев.
Неговото име бе публично оповестено измежду 16-те най-успешни спортни публицисти на планетата за 2020-а в категория Video Athlete Profile, в влиятелната годишна ранглиста на Международната асоциация на спортните публицисти (AIPS). Материалът, с който Тасев притегли вниманието на журито на AIPS и с помощта на който мина първия и втория кръг на номинациите всред стотици претенденти от всички точки на света, е отдаден на българската звезда в леката атлетика - вдъхновяващата Ивет Лалова.
Документалният филм на Димитър Тасев и оператора Николай Кънчев „ Живот на спринт “, излъчен в bTV Репортерите, показа една от най-бързите дами в света в светлина, в каквато никой, в никакъв случай не я бе виждал преди. Специално за екипа и феновете на bTV, устремилата се към пето следващо присъединяване на олимпийски игри атлетка и брачният партньор й – някогашната европейска звезда в спринта Симоне Колио, повдигнаха завесата на персоналния и професионалния си живот в италианския град Римини. Двамата позволиха за първи път в дома си и по време на тренировките си на Апенините публицисти. А крайният резултат – дело на Димитър Тасев и Николай Кънчев, бе оценен по достолепие и от AIPS и подреди България измежду седемте европейски народи със свои представители в Топ 16 на раздел Video Profile Athlete. Въпреки пандемията от ковид, подадените номинации през есента на предходната година за годишните награди са 1871 от целия свят, 711 от Европа, с общо 473 представители на медии от всички кътчета на Стария континент. Димитър Тасев е измежду остриетата на спортната редакция на bTV, като тази година се навършват 10 години от първия път, когато той прекрачва прага на малкия екран. През миналата година той отразява мача за международната купа по бокс в тежка категория в Лондон сред Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, а през тази бе още веднъж част от компанията на братя Пулеви по време на африканското премеждие в Танзания, довело до триумф на Тервел Пулев на кръга в Дар. Тасев е създател на разтърсващия материал за разграбването на фамозния плувен комплекс „ Червено знаме “, където заведе и разплака олимпийската шампионка Таня Богомилова. Пак той бе кореспондент на терен и при най-значимия успех в кариерата на Григор Димитров – купата от финалния Мастърс в английската столица през 2018-а. Димитър Тасев отразява историческото тичане на финала на Ивет Лалова на Световното състезание по лека атлетика в Катар, както и редица други запаметяващи се моменти от света на българския и международния спорт.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР