Поредният опит на ВСУ да превземат Запорожката АЕЦ с помощта

...
Поредният опит на ВСУ да превземат Запорожката АЕЦ с помощта
Коментари Харесай

Заради САЩ Зеленски изпрати на заколение елитните си специални части

Поредният опит на ВСУ да завладяват Запорожката АЕЦ благодарение на десантчици на специфични елементи под прикритието на нощта се провали. Руското разузнаване в точния момент откри приближаването на съперника, който беше надвит благодарение на щурмова авиация. Защо украинските войски толкоз настойчиво вършат от ден на ден самоубийствени опити да щурмуват атомната електроцентрала?

Украйна направи нов опит да стовари войски в региона на Енергодар, където се намира най-голямата в Европа Запорожка атомна електроцентрала (ЗАЕЦ). Първият опит беше изработен на 1 септември, деня, в който задачата на Международната организация за атомна енергетика (МААЕ) дойде на станцията. След това съветското министерство на защитата разгласи, че " подхваща ограничения за заличаване " на групи украински военнослужещи.

Този път събитията се развиха по сходен сюжет. Според Владимир Рогов, член на основния съвет на администрацията на освободената част от Запорожка област, в събота вечерта е спрян опит за напредване на няколко десетки високоскоростни катера с въоръжени хора към Енергодар. Движението на бойци от ВСУ идва от региона на Каневски и Лисогорка, краткотрайно следени от управляващите в Киев надолу (на юг) по течението на Днепър.

Десантът е плануван в три посоки: Василиевка, Днепрорудное и Енергодар, който е подложен на нов обстрел, само че ракетната офанзива е отблъсната. Властите на района подвигат авиация - съветските разузнавателно-щурмови хеликоптери Ка-52.

Министерството на защитата удостовери, че в интервенцията на въоръжените сили на Украйна, почнала в петък към 23:00 часа московско време, „ две групи катери и моторни катери с обща бройка 42 единици с десант над 250 хора от силите за специфични интервенции и задгранични наемници се пробват да стоварят десант на брега на Каховското водохранилище в региона на Енергодар и Днепропрудное.

Руска група от четири изтребителя Су-30 и два хеликоптера Ка-52 Върховен касационен съд в отговор унищожава 20 лодки и катери, останалите потеглят по посока на украинското крайбрежие, което по-късно е обхванато от артилерийски огън в регионите на селищата Вишетарасовка и Червоноднепровка. Твърди се, че са убити 47 бойци, в това число 10 задгранични наемници, а други 23 души са ранени.

На собствен ред съветски войник с позивна “Скиф ” описа заплановете на ВСУ за бързо нахлуване над ЗАЕЦ. Украинските военни са се движили на лодки без светлина с висока скорост. Те обаче въпреки всичко са открити от разузнаването, след което е извикана авиацията.

Въоръжените сили на Украйна, посочи Рогов, преди този момент удрят крайбрежната линия и индустриалната зона. Той назова обстрела на ЗАЕЦ от украинските войски планувана провокация, чиято цел е да сплаши задачата на МААЕ и да упрекна Русия, че не е в положение да подсигурява сигурността на обекта. Според Рогов „ няма разумно пояснение за сходни дейности “, протичащото се припомня „ реплика на бурна активност в навечерието на среща на по този начин наречената група “Рамщайн ”, основана от западните страни за оказване на военна помощ на Киев. ”

В края на август командването на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка заяви, че идната седмица, на 8 септември, в немската авиобаза “Рамщайн ” ще се организира нов кръг от полемики за военна помощ за Киев. На срещата са поканени министри на защитата и високопоставени военни министри " от целия свят ", с цел да обсъдят обстановката в Украйна и проблемите на сигурността. Последната намира се организира на 20 юли в онлайн формат.

Според Рогов Украйна се пробва да покаже дарба да се съпротивлява и да примами още един транш и нови оръжейни доставки от Запада. „ Всичко това е чисто боен шоубизнес. Зеленски прави следващото кърваво шоу с цената на големи загуби измежду военните “, сподели той.

Василий Дандикин, капитан 1-ви сан, заместник-главен редактор на списание " Воин на Русия ", е уверен, че опитите за завладяване на ЗАЕЦ са свързани с идната среща в базата “Рамщайн ”. Събитията от последните дни може да са добра причина за западните страни да дават нови партиди оръжия на режима в Киев. „ На тази среща ще бъдат разисквани по-нататъшни дейности за напомпване на Украйна с оръжие “, сподели Дендикин.

Той напомни, че десантните катери на ВСУ са били получени от Съединени американски щати в огромни количества. „ Около две трети от тези лодки към този момент са унищожени. Очевидно беше, че този път придвижването ще бъде видяно, още повече че след събитията от 1 септември нашите военни демонстрираха повече зоркост. Въпреки това въоръжените сили на Украйна направиха гибелен десант. Сигурен съм, че преди 8 септември, когато е планувана срещата в база “Рамщайн ”, украинците ще се опитат да създадат нещо друго “, допуска специалистът, добавяйки, че останалите опити за нахлуване на Украйна в посока Николаев-Кривой Рог са „ от същата опера. ”

Атаки на Въоръжените сили на Украйна бяха осъществени и по други посоки. В събота сутринта е ударено село Кистър, Погарски регион, Брянска област. Губернаторът на района Александър Богомаз заяви в своя “Телеграм ” за щета на електропроводи и разрушение на пътя. Фрагментите от снаряда са разрушили прозорците на къщите и засегнали паметника на бойците, паднали в пердах по време на Великата отечествена война. „ Няма потърпевши измежду популацията. Всички незабавни служби са на място. След инспекция на сигурността на престояване на територията, екипизапочнат възобновяване на електрическите мрежи “, сподели Богомаз.

В средата на деня се появиха неофициални известия за обстрел на центъра на Херсон. Най-малко осем детонации са прогърмели в региона на речното пристанище, където се виждат облаци пушек.

Ден по-рано по време на всекидневен брифинг прессекретарят на Министерството на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков съобщи, че ВСУ са изгубили повече от 330 военнослужещи, 13 танка и три самолета за денонощие. По време на брифинга в събота представител на Министерството на защитата заяви за унищожаването през последното денонощие на още 230 украински военнослужещи в посока Николаев-Кривой Рог и десетки единици друга тежка техника.

Военният историк, член-кореспондент на Руската академия на ракетните и артилерийските науки Владимир Кикнадзе е уверен, че Украйна поема тези загуби, с цел да показва на основния си спонсор - Съединените щати - дарба за опозиция. „ Украйна се нуждае от всевъзможни дейни дейности за по-нататъшно поощряване посредством осведомителното пространство на хипотетичната успеваемост на съществуващата финансова и военна поддръжка от груповия Запад “, счита Кикнадзе.

Освен това тези дейности са ориентирани към вътрешна публика – да покажат, че ВСУ освен оказват опозиция, само че „ могат да преминат в настъпателни дейности “.

„ Всъщност това играе отрицателна роля за вътрешния дневен ред. Всъщност виждаме, че при сериозна поддръжка от Запада украинските въоръжени формирования към този момент не са в положение да вземат решение значими бойни задания. Те водят отбранителни борби без сполучливи опити да преминат в нахлуване “, уточни историкът.

Дендикин акцентира, че въоръжените сили на Украйна търпят сериозни загуби в жива мощ и техника. Ще бъде мъчно да компенсирате загубите. Полша трансферира на Украйна съвсем всичките си ресурси от танкове Т-72. „ ВСУ губят подготвени хора, малко евентуално е териториалната защита да е стояла в десантните лодки. Това са подготвени специфични елементи, което си личеше от метода, по който са оказвали опозиция. Армейски елементи пристигнаха на помощ на нашата Национална армия, авиацията стартира да работи “, изясни Дендикин.

Съботният обстрел на Херсон, Донецк и други градове, където преди всичко страда обществената инфраструктура, както и територията на ЗАЕЦ, е „ процедура на изгорената земя “, към която нацистите прибягват по време на Великата отечествена война. „ Но даже нацистите се пробват да не практикуват това на своите територии, първо изтеглят популацията си. И в този момент украинците де факто признават, че това към този момент не са техни хора и удрят градовете, с цел да всяват суматоха и неустановеност измежду популацията. Това е симптом на изтощение, свирепост и безсърдечност ”, уверен е специалистът.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР