Поредният опит на Русия да убие украинския президент Володимир Зеленски

...
Поредният опит на Русия да убие украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Поредният опит на Русия да убие украинския президент Зеленски е осуетен

Поредният опит на Русия да убие украинския президент Володимир Зеленски е осуетен, откакто на границата със Словакия бе задържан отряд от 25 души, твърди Украйна.

" Екип от над 20 подготвени убийци е хванат от полицията в Ужгород, до момента в който е бил на път за Киев нощес ", заяви " Bild ".

Източници от киевското контраразузнаване показаха, че в отряда е имало и сътрудник на съветските секрети служби.

По думите им хванатите са следвали заповеди да убият украинския президетн и да обхванат и в други елементи на украинското държавно управление.

Ужгород граничи със прилежаща Словакия и се намира единствено на няколко километра от границата на Украйна с Унгария.

" Зеленски се трансформира в основна цел за нашествениците, като през вчерашния ден наемници от групировката " Вагнер " влязоха в страната, още веднъж с цел да го убият ", твърди украинското министерство на защитата.

Украинският министър председател Денис Шмихал и началникът на кабинета на президента Андрий Ермак също са били измежду хипотетичните цели.

Кремъл от дълго време отхвърля връзки с кръвожадната формация " Вагнер ", 600-членен отряд наемници, ситуиран из целия свят, за който се твърди, че обслужва ползите на Москва.

Доклади на разследващите служби показват, че добре подготвените бойци са чакали " зелена светлина " от Кремъл, с цел да навлязат в Украйна, написа " Дейли мейл ".

В тях се оповестява още, че е получен " лист за убийства " с имената на 24 души, в това число министър председателят на Украйна, целият украински кабинет, кметът на Киев Виталий Кличко и брат му Владимир.

Нападението е саботирано, откакто проектите доближават до висши представители на украинското държавно управление, което подкани Киев да разгласи 36-часов полицейски час на 5 март.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР