Поредният жесток пътен инцидент в София ни накара да се

...
Поредният жесток пътен инцидент в София ни накара да се
Коментари Харесай

След зачестилите инциденти в София - какви мерки ще приложат институциите за повече сигурност?

Поредният нечовечен пътен случай в София ни накара да се замислим за пътната сигурност и дали тя е задача невъзможна. Кои са най-честите аргументи за злополуките и кои са факторите, от които зависи сигурността на пътя? - тематиката разясниха в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " Йонко Иванов и Карлос Контрера.

Според Контрера, що се отнася до сигурността в столицата, има доста проблеми през последните години.

" Тази тематика се подценява, тъй като виждаме какво се случва по улиците и по пътищата. Положителното е, че министърът на вътрешните работи и основния секретар на Министерство на вътрешните работи одобриха поканата на Общинския съвет, имаше полемика, т.е. институциите стартират да си приказват. Ще се купуват камери, само че не е ясно по кое време. Министерство на вътрешните работи не вижда проблем в личните си редици. Според тях организационно, дисциплинарно и механически няма потребност от промени. Обещаха се едни 200 служители на реда в допълнение за София, което е малко помпозно. Евентуално ще дойдат от други структури ", съобщи Карлос Контрера, ръководител на транспортната комисия в СОС.

На срещата през вчерашния ден в СОС е бил издигнат и въпросът да бъдат махнати служителите на реда, охраняващи метрото, с цел да се обезпечи повече повече сигурност на София, което, по думите на Контрера, е безумно. Това обаче е обект със стратегическо значение и няма по какъв начин той да не се охранява.

" Получихме единствено визията, че институциите между тях нямат език, на който еднообразно да приказват. Има едни кавги, които избухват сега на разговора и на диалози, от които не печели никой ", сподели Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Като образец, той даде, че МОН отхвърля да вкара пътната сигурност в учебните заведения до 4 клас или след 8 клас. Според него, най-големите виновници за случаите по пътищата са хората, които образоват водачите.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР