Поредния джигит се появи по пловдивските улици. Този път обаче

...
Поредния джигит се появи по пловдивските улици. Този път обаче
Коментари Харесай

Започна се: Момче с е-скутер мина на червено ВИДЕО

Поредния джигит се появи по пловдивските улици. Този път обаче той не се вози в кола, а на електрически скутер. Въпреки, че младото момче се движи по пътното платно, то не съблюдава разпоредбите за придвижване. С маневреното си транспортно средство младежът клати сред платната. Освен това, вместо да спре на алено, той продължава и пресича. Действието се е разигра на бул. " Шести септември " в посока Бриколаж.

Пловдивчани от ден на ден се придвижват със скутери, защото търсят екологичен и различен превоз в задръстения от коли град, пика " Марица " преди дни. У нас обаче към момента няма въведени ясни правила за регулирането на придвижването с електрически тротинетки. Освен това водачите им не са задължени да употребяват защитни средства.

Зачестилите произшествия с тях накараха Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ да стартира създаване на законово регламентиране на придвижванвето с електрически тротинетки. Все още процедурата е на стадий разискване. Експертите на Агенцията оферират българинът да има право да се качи на електрическа тротинетка най-рано на 14 години. Според тях обаче до навършване на 16 трябвало да има и ограничаване на оптимално допустимата скорост до 12 км/ч. Тези, които към този момент имат 16 година пък да могат да карат с до 20 км/ч.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР