Поредната инициатива на фондация Владиславово в рамките на Дни на

...
Поредната инициатива на фондация Владиславово в рамките на Дни на
Коментари Харесай

Инициативата Дни на Отечеството на фондация Владиславово съживява герои от Руско-турската война

Поредната самодейност на фондация " Владиславово " в границите на " Дни на Отечеството " продължи в СУ " Пейо К. Яворов " във Варна.

Темата бе " Руско-турската отечествена война ", боевете на вр. Шипка, героите, отдали живота си за свободата на България. Учениците от четвърти клас взеха присъединяване в открит урок по Отечествознание за четвърто поделение, който експерти преподадоха от 115-годишен учебник.

Психоложката Ваня Аврамова показа презентация, в която бяха включени картини и литогорафии от бойното поле, по време на борбите при вр. Шипка през лятото на 1877 година.

Специалистите описаха още и за братът на Васил Левски - Петър Кунчев, който траял делото на брат си, а точно да основава секрети революционни комитети и да провежда възстанически дейности. Четвъртокласниците научиха, по какъв начин българските герои са получавали храна.

Учебникът е написан извънредно налично, а уроците са показани като увлекателни истории, които придвижиха учениците във времето, в което се е извоювала свободата на България, показва истории на велики българи, чието дело през днешния ден почитаме.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР