Поредна загуба за България. Починал е големият български оперен певец

...
Поредна загуба за България. Починал е големият български оперен певец
Коментари Харесай

Отиде си още един роден оперен певец

Поредна загуба за България. Починал е огромният български оперен артист Александър Тинков, това оповестяват от операта в Русе. Подробности за кончината на един от най-известните ни баритони не се оповестяват. Ето и известието на Русенската опера в обществената мрежа:

" Всеотдаен актьор, виновен експерт, съчетал гениите си на артист и актьор с образованието и призванието на хоров диригент, Александър Тинков отдаде най-плодотворните си години на сцената на Русенската опера. В едни от най-богатите креативен сезони на оперния спектакъл, той безрезервно работи и пресъздаде облиците на героите в едни от най-трудните певчески функции – Набуко, Риголето, Фигаро, Белкоре, Шарплес, Марсел, Пинк... Всички ние ще го запомним като актьор с разтревожен креативен дух.

Той бе човек, изпълнен с изобилен заряд от сила, търсещ и експериментиращ, хладнокръвен оптимист, романтик, който със своята искреност и с интелигентното си възприятие за комизъм стопляше с любов и усмивка нашето с напрежение всекидневие.

Светъл да бъде пътят му към Вечността!

Светла ще остане и паметта за актьора и артиста Александър Тинков! "
 Отиде си още един роден оперен артист

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР