Поредна вечер на недоволство и протести в Габрово заради насилието

...
Поредна вечер на недоволство и протести в Габрово заради насилието
Коментари Харесай

Нова вечер на недоволство и протести в Габрово

Поредна вечер на неодобрение и митинги в Габрово поради насилието на трима роми над чиновник в денонощен търговски магазин.
 
Малко преди 18:00 ч. стотици хора започнаха да се събират на площад „ Възраждане “, където са ситуирани главните здания на институциите.
 
Коментарите са ориентирани към общинската власт, като оценката е двузначна.
 
Протестът, съгласно хората, не е ориентиран към ромската общественост, а против избрания нрав на хора от тази общественост - да не работят, да получават обществени помощи и съгласно тях, да живеят на гърба на другите.

Стотици протестиращи пробваха да нахлуят в следствието в града в сряда вечерта, където се намираха арестуваните за побоя преди дни. След като не съумяха, щурмуваха ромската махала. Нанесени са провали в няколко къщи. След всичко това в София вицепремиерът Красимир Каракачанов свика Съвет по сигурността.
 
Тази заран Габрово осъмна под полицейска обсада. А мъжете, които бяха арестувани за побоя над продавач, което стана повода за всичко това, се изправиха пред съда. Те остават в ареста за непрекъснато. Междувременно стартира събарянето на противозаконни къщи в махалата.
 
За повече успокоение, жандармерия пази всички основни точки в града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР