Поредна стъпка в енергийното сътрудничество с руски специфики предстои да

...
Поредна стъпка в енергийното сътрудничество с руски специфики предстои да
Коментари Харесай

Сърбия и Унгария строят тръба за руски нефт за €100 млн.

Поредна стъпка в енергийното съдействие с съветски специфики следва да създадат двете най-близки до Кремъл европейски страни - Сърбия и Унгария. Министри от двете страни разискаха построяването на продължение на издигнатия още по времето на Съюз на съветските социалистически републики петролопровода " Дружба ", с което западната ни съседка ще може да получава петрол. Белград разчита на Москва и за газовите си доставки благодарение на минаващия през България " Турски поток ".

Детайли : Тръбата сред Алгьо в Унгария и Нови Сад в Сърбия ще е дълга 128 километра и се чака да коства към 100 млн. евро, съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто, представен от радио Б92.

Възможен вид е потреблението на част от инфраструктурата на междусистемната газова връзка сред двете страни.
 Сърбия ще получава газ и през Северна Македония
Сърбия си откри още един снабдител на природен газ

Двете страни подписаха меморандум за построяването на газопровод

По думите на министъра диалозите сред унгарската и сръбската държавни петролни компании не престават, като задачата е да има двустранно съглашение през юни, а самата работа да завърши за сред 18 и 24 месеца.

Още нещо : Унгария получава през Сърбия по сред 9 и 15 млн. кубични метра съветски газ от " Турски поток " всеки ден. Сега Будапеща има интерес от бъдещата спомагателна газова връзка сред българската и сръбската газови системи ( " Турски поток " е напълнен с доставките на " Газпром " - б.р.), защото по нея може да минава азерско синьо гориво.
 Вучич дава обещание над 900 евро междинна заплата в Сърбия следващата година
Вучич дава обещание над 900 евро междинна заплата в Сърбия следващата година

5000 руснаци желаят да работят в западната ни съседка

В същото време, Унгария ще съхранява 500 млн. кубични метра газ за Сърбия в своите складове за идващия отоплителен сезон.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР