„Поредна седмица Столичен общински съвет няма избран председател. Двете най-големи

...
„Поредна седмица Столичен общински съвет няма избран председател. Двете най-големи
Коментари Харесай

Деян Николов: Двете най-големи политически сили абдикираха от управлението на София

„ Поредна седмица Столичен общински съвет няма определен ръководител. Двете най-големи политически сили абдикираха от ръководството и не издигнаха претендент. Ние имаме своя претендент и сме подготвени да поемем председателското място в съвета, с което да отпушим работата му в интерес на софиянци. " Това сподели Деян Николов, ръководител на групата на „ Възраждане “ в Столичния общински съвет пред жители.

" Веднага бихме се заели с една разпоредба, която е за незабавна анулация, а точно за възбраната за влизане на остарели коли в центъра на София. Тя влезе в действие през вчерашния ден, а никой с изключение на „ Възраждане “ не се афишира изрично срещу възбраната. Важно е да знаете, че това е единствено първа стъпка и в наредбата е записано, че от 2025 година се уголемява зоната на възбраната и обсега за коли, като през 2028 година възбраната ще обгръща съвсем половината от София и половината от колите. Това безумство би трябвало да бъде анулирано и да се подхващат съответни ограничения за възстановяване качеството на въздуха, като да вземем за пример по-често измиване на улиците в София. ", сподели още Николов.

" Кметът сподели, че старите коли можело да обикалят центъра по различни направления. На мен това ми звучи като по-дълъг път на колите и повече замърсяване. Каза също, че съдът бил задължил общината, само че това е на ръба на истината. Съдът приказва и за миенето на улиците, че би трябвало да е най-малко 25 пъти в годината, само че новото предложение на кмета е за едвам 17% по-често миене или 7-8 пъти в годината. “, акцентира Деян Николов.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР