Поредна седмица, която минава под знака на , която започна

...
Поредна седмица, която минава под знака на , която започна
Коментари Харесай

bTV в Херсон след отстъплението на Русия: Как живеят украинците в доскоро окупирания град


Поредна седмица, която минава под знака на, която стартира в края на февруари. bTV е единствената българска медия, която съумя да стигне до до неотдавна окупирания Херсон.

Много от жителите на този град към момента не могат да живеят обикновено, защото навръх 3 км от централния площад е река Днепър. Херсон се намира на западния бряг, а на източния към момента е съветската войска и окупираните територии. Оттам през 15 минути се чуват гърмежи или се стреля.

Екипът ни беше в кварталите, в които са падали бомби. Там се следи. Че като че ли съветската войска стреля безредно. Бомби са паднали върху блокове, в жилища, до магазин, детска площадка, в аптека. Те падат в разнообразни места. Въпреки това огромна част от хората като че ли са привикнали с тази реалност.

В Херсон са построени и специфични пунктове, където е топло и всеки може да се стопли или да си зареди телефона, в случай че у дома няма ток.

Градът е на практика обезлюден, само че остават към 80 000 души в него. Има и такива, които се връщат в града след окупацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР