Поредна мерзост не само към историята, но и към паметта

...
Поредна мерзост не само към историята, но и към паметта
Коментари Харесай

Джамбазки: Поредна мерзост към паметта на героите, дали живота си за една Македония, която днес се срамува от тях

" Поредна низост освен към историята, само че и към паметта на героите, дали живота си за една Македония, която през днешния ден се срами от тях.

В село Клепач, община Прилеп, Северна Македония, в двора на църквата „ Св. Архангел Михаил “ е подложен паметник на войводата Велко Скочивирски и неговата чета, починали в пердах с турската войска. И до момента в който лицемерно Зоран Заев приказва за козметични промени в учебниците, на място се заличават паметните плочи, тъй като там ясно е изписано, че починалите войводи са българи и са се борили за свободата на Македония и обединяването на България ", написа евродепутатът от групата на Вътрешна македонска революционна организация.
 Зоран Заев: Няма да променяме учебниците, само че и няма да назоваваме българите фашисти Зоран Заев: Няма да променяме учебниците, само че и няма да назоваваме българите " фашисти "
Няма да променяме учебниците по история, само че ще променим термина „ български фашистки окупатор “. Това сподели македонският преми...

" Това закононарушение към паметта на Велко Скочивирски и цялата му чета демонстрира единствено едно - Република Северна Македония продължава наследените от югославско време тоталитарни и идеологически подплатени антибългарски политики. Подмяната на историята и изтриването на българите са присъщи на комунистическия режим в Югославия, нещо от дълго време жигосано като незаконно.

Годината е 2021, а не 1946. Ние не посягаме към непознатата еднаквост, само че пожелаваме от Република Северна Македония да не протяга ръка към идентичността на българите там. Нито тази на българите от сегашното броене, нито идентичността на тези стотици хиляди, починали за свободата и благоденствието на Македония.

Поради тази причина зададох към Европейска комисия следните въпроси, свързани с този вандалски акт:

1. Какво е отношението на Европейска комисия към поругаването, унищожаването и подмяната на исторически монументи?
 Ангел Джамбазки: Политиката се реалокира в обществените мрежи и действителният спор изчезна Ангел Джамбазки: Политиката се реалокира в обществените мрежи и действителният спор изчезна
Политиката в голямата си част се реалокира в обществените мрежи. Както радиото умъртви пресата, както малкия екран умъртви радиото, по този начин социалнит...

2. Какво ще предприеме Европейска комисия за прекъсване на антибългарските дейности, които зачестяват от ден на ден? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР