Поредица от взривове разтърсиха тази сутрин украинския град Харков, съобщиха

...
Поредица от взривове разтърсиха тази сутрин украинския град Харков, съобщиха
Коментари Харесай

Серия от взривове в Харков и Запорожие. Жертви при обстрел в Херсон

Поредица от гърмежи раздрусаха тази заран украинския град Харков, оповестиха губернаторът на Харковска област Олег Синегубов и кметът на града Игор Терехов.

Терехов написа в Телеграм, че по предварителна информация е уцелена постройка, ситуирана на територията на едно от харковските предприятия, има опустошения, само че към този момент няма информация за потърпевши.

Взривове е имало тази заран и в Запорожие, заяви гувернаторът на региона Олександър Старух.



Сграда в Запорожие

Назначените от Русия управляващи в Херсонска област оповестиха, че четирима души са починали при ракетен удар на украинската войска, до момента в който прекосявали река Днепър.

Руските медии цитират назначения от Москва заместник-управител на Херсонска област Кирил Стремоусов, съгласно който жертвите са цивилни.
Обвиненията са отправени на фона на предстоящо нахлуване на украинската войска към Херсон и прехвърлянето на хора към левия бряг на река Днепър, където контролът на съветските войски е по-надежден.
Според съветските медии украинските войски са изстреляли тази нощ 12 ракети " Хаймарс ", едната от които е паднала наоколо до Антоновския мост, който от месеци не действа, осведоми Би Би Си.

Украинските медии също оповестяват за обстрел на Антоновския мост. Мостът в Херсон и построената от руснаците около него транспортна връзка за прекосяване на реката са били изумени нощес, написа " Украинска истина ", цитирайки локалното издание " Мост ".

Украински издания оповестяват, че ударът е нанесен към 23:00 ч. и са се чули шест детонации. " Вероятно по това време през реката са били прехвърляни съветска военна техника и жива мощ, която нашествениците интензивно придвижват към левия бряг “, написа " Украинска истина ". Украинските медии не оповестяват за жертви при обстрела, а единствено позволяват, че може да има такива.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР