Поредица от събития в община Пловдив, свързани с безопасността на

...
Поредица от събития в община Пловдив, свързани с безопасността на
Коментари Харесай

Община Пловдив става партньор на кампанията „Пази детето в интернет“

Поредица от събития в община Пловдив, свързани с сигурността на децата в интернет, ще бъдат извършени в рамките на Националната акция „ Пази детето в интернет “. 

Екипът на обществения план се срещна с кмета Здравко Димитров и заместник-кметовете Тодор Чонов и Йордан Ставрев, с цел да обсъдят опцията за осведомителни и просветителни срещи с подрастващите, на които те да бъдат осведомени с рисковете и заканите в интернет пространството.

До края на образователната година се планува в Пловдив да бъде извършена и първата от поредност срещи с възпитаници от 5. до 7. клас, родители и учители. Един от моторите на плана – Явор Колев, който е и дълготраен началник на отдел „ Киберпрестъпност ” в ГДБОП и един от най-големите експерти в региона, дружно с лицето на акцията – спортната вяра Ивет Горанова, ще показват способи за предотвратяване от онлайн тормоз и посягане над деца в цифровото пространство. Ще бъдат включени и специалисти от Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните и Местната комисия за битка с трафика на хора.

Партньори на самодейността са още Държавна организация за протекция на детето, Българска асоциация по киберсигурност и редица общини и публични организации в страната. Инициатор е застрахователна компания Лев Инс.

Повече информация за можете да намерите на особено основаната платформа:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР