Пореден срив на стоковите борси в Азия и Европа бе

...
Пореден срив на стоковите борси в Азия и Европа бе
Коментари Харесай

Нов срив на борсите заради коронавируса

Пореден срив на стоковите тържища в Азия и Европа бе отчетет тази заран. Приничите са две - разпространяването на ковид и срутва на цените на петрола след несполучливите договарянията на ОПЕК за понижаване на добива.
Водещите показатели на европейските фондови тържища натрупаха обилни загуби в понеделник. По данни към обяд парижкият САС 40 се намали с 6.57%. Франкфуртският DAX изгуби 6.86% на 100 и спадна до 10 788 пункта. Лондонският FTSE 100 се намали с към 15.80% до 6034 пункта.
Преди това водещият показател на Токийската фондова борса Nikkei 225 през днешния ден изгуби над 5% и закри на 14-месечен най-малко.
Борсите потеглиха стремглаво надолу през последната седмица на февруари, когато водещите показатели в Европа и Съединени американски щати се сринаха с 10-12% за пет работни дни. Миналата седмица настъпи леко утешение, без основни съмнения, до момента в който през днешния ден още веднъж акциите потеглиха стремително надолу.
Цените на петрола означиха най-големия спад от 1991 година насам в понеделник, откакто Саудитска Арабия стартира ценова война с Русия, като понижи продажните цени и се закани да освободи своите до момента арестувани ресурси на пазара, разтърсен от намаляващото търсене поради епидемията от новия ковид, заяви Ройтерс.
Цената на сорта Брент спадна с с 31.5% или с 14.25 $ до 31.02 $ за барел. Това е най-големият спад като % от цената от 17 януари 1991 година при началото на войната в Персийския залив, както и най-ниската цена от 12 февруари 2016 година Към 1.14 часа по Гринуич цената на сорта Брент беше 32.61 $.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР