Пореден случай с мигранти, които са превозвани и скрити в

...
Пореден случай с мигранти, които са превозвани и скрити в
Коментари Харесай

Адвокат: Малка част от мигрантите биват заловени

Пореден случай с мигранти, които са транспортирани и скрити в камион. Шофьорът е турски жител. Продължават въпросите по отношение на това дали се задълбочава  казусът с мигрантите и има ли по какъв начин да овладеем обстановката.
" Преди правното изтощение има фактическо изтощение, тъй като мигрантите минават в такива огромни бройки, че фактически против тях мъчно може да се осъществя условието на Наказателния кодекс - всеки от тях да бъде съден за това, че е минал през границата без позволение ", изясни юрист Людмил Рангелов в " България заран ".

Според него няма проблем в закона във връзка с глобите, които са планувани за лица, които минават незаконно през границата и тези, които им оказват помощ да минават през страната.

" Тези всичките хипотези законът ги е уредил в детайли. Санкциите за каналджиите са от 1 до 10 години. За другите, които подкрепят прекосяването през страна, е от 1 до 6 години. Престъпникът не се тормози от строгостта на закона, а от степента на опция да бъде прибавен против него ", безапелационен е юрист Рангелов.

По негови думи това, че се окуражават от ден на ден нови превозвачи и уредници, се дължи на събитието, че в доста от случаите съумяват без проблеми. Мнението му е, че у нас доста дребна част от преминаващите мигранти биват хванати.

Относно задържания 18-годишен юноша, превозвал мигранти на автомагистрала " Тракия ", юрист Рангелов разяснява, че най-вероятно момчето ще получи по-лека присъда, защото не е било съдено преди, а за неговия случай законът планува от 1 до 6 години.

Като огромен юридически проблем той дефинира това, че 99% от мигрантите идват без документи, като по този начин не могат да бъдат съдени.

" Тези лица не са бежанци, не са такива и по наставления на Eвропейския съвет. Тези лица минават без документи за идентичност. За да го съдим, би трябвало да знаем кое е това лице. Може да даде всевъзможни данни за себе си и това може да е присъда, хвърлена във въздуха. Тук може да се спекулира с пълноправие и непълнолетие, това е съзнателно ", сподели гостът на Bulgaria ON AIR.

Относно случая в Драгоман, юрист Рангелов изясни, че казусът ще се проверява в нашата страна. " България не работи добре с турските управляващи, те минават през цялата ѝ страна и съумяват да стигнат нашата страна - там някъде би трябвало да се спре достъпът. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР