Пореден случай на работници, останали без заплати. Повече от 200

...
Пореден случай на работници, останали без заплати. Повече от 200
Коментари Харесай

Над 200 шивачки втори месец са без заплати

Пореден случай на служащи, останали без заплати. Повече от 200 шивачки желаеха подпомагане от омбудсмана Мая Манолова, с цел да получат дължимите им хонорари от австрийска компания, която скоро ще бъде закрита. Фирмата е с филиали в Кричим и в пловдивското село Стряма. Инспекцията по труда в Пловдив към този момент стартира инспекция по случая.

Стряма, Раковски Кричим

Новината, че шивачките ще останат без приходи, пристигнала незабавно след Великден.

Светлана Попова - шивачка от Кричим: Без авансово съобщение цеха се затвори, прекратиха работа, държат ни в незнание, държат ни в заплатен престой с незнаен края.
Златка Костадинова е обезпокоена по какъв начин ще се оправи с престоящия абитуриентски бал на щерка си.
Златка Костадинова: Р аботихме изключително, влезнахме им в състояние, а те не желаят да ни изплатят заплатите, без документи и без нищо, ние дефакто като нямаме документи не можем да отидем на борсата.
За да беседва с служащите в Стряма дойде и омбудсмана Мая Монолова.
Мая Манолова - омбудсман на Република България: Не би следвало да се съгласяват на взаимно единодушие. Това ще ги лиши от опцията да получават оптимално дълго време обезщетение от бюрото по труда, а въпреки това, ще сътвори проблем при приемане парите от фонда за обезпечени вземания на служащи при банкрут на предприятия.
Инспекцията по труда към този момент стартира инспекция. За неплатените заплати за март и април работодателя ще бъде санкциониран сред 1500 и 15 хиляди лв..
Атанас Чернаев - шеф на Инспекция по труда - Пловдив: В следствие положението и дейностите които се подхващат от управлението на компанията ще бъдат в полето ни на внимание, и ще се правят и спомагателни инспекции за определяне на обстановката там.
В телефонен диалог с омбудсмана Мая Манолова представител на австрийската компания подсигурява, че ще бъдат спазени трудовите права на всички служащи. Очаква се нова среща сред шивачките и управлението след 6 май.
 Протест на шивачки поради неизплатени заплати Протест на шивачки поради неизплатени заплати
Пореден случай на служащи, останали без заплати. Повече от 200 шивачки търсят подпомагане от страната, с цел да получат дължимите им хонорари от...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР