Пореден случай на неглижиране на гръбначно животно! Куче е вързано

...
Пореден случай на неглижиране на гръбначно животно! Куче е вързано
Коментари Харесай

Куче е вързано в изоставена къща. Някой грижи ли се за него? СНИМКИ

Пореден случай на неглижиране на гръбначно животно! Куче е вързано в порутена постройка в Пазарджик. В двора, посред купчина отпадъци, животинчето се обитава на броени сантиметри повърхност, лимитирано от синджира към врата си. Близо месец кучето се намира в тази обстановка. За това алармира загрижена жителка на града. Тя желае да помогне и търси подпомагане от институции, само че по думите ѝ, за момента без резултат.

За момента не е известно дали някой се грижи за четириногото, както и дали има чип за определяне на притежателите.

„ Здравейте, група! Не знам дали този пост е за тук, само че пък за къде другаде би трябвало да е?

Моля, в случай че някой е бил в сходна обстановка да показа, по какъв начин можем да постъпим, с цел да помогнем на това куче. Звъня от близо месец на посочените контакти в общината ни за стартиране на сигнал/жалби, писах имейли към тях, само че не получавам никакъв отговор.



Ситуацията е такава, че това куче е завързано на няма и метър тел да пази необитаема, порутена постройка в гр. Пазарджик против парк стадиона.

Зима е, а температурите вечер са минусови, като не включвам сегашните преваляванията и идните снеговалежи през декември. Кучето измръзва без покрив на октрито небе, в безспорната мрасотия и бедност, без опция да се скрие, завързано на метър тел, с цел да играе ролята на надзирател на необитаема сграда….

П.С. - Този пост е написан, с цел да събера информация по какъв начин мога да постъпя, с цел да оказа помощ на животното допустимо най-адекватно. Не желая мнения от сорта на “като искаш да окажеш помощ влизаш и го взимаш ”, “те хората живеят по този начин, ти за кучето се притесняваш ” и прочие. Благодаря авансово!, “ написа Геновева Пеканова.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР