Пореден случай на нарушители, влезли да се изкъпят в Рилските

...
Пореден случай на нарушители, влезли да се изкъпят в Рилските
Коментари Харесай

Румънски туристи се изкъпаха в Рилските езера

Пореден случай на извършители, влезнали да се изкъпят в Рилските езера. Този път нарушителите са румънски туристи. Строго неразрешено е навлизането в ледниковите езера, с цел да се запазят от външните фактори допустимо най-дълго време. Глобата за нарушителите е от 500 до 5 000 лв.

На клип, публикуван в обществените мрежи, се вижда, по какъв начин румънските туристите навлизат в едно от езерата, само че откакто чиновник на Национален парк Рила им прави забележка, те излизат.

Бързо откакто схващат, че подлежат на санкция, нарушителите изчезват, без да дават документи за идентичност.

" В момента тече развой по търсене, търсям ги благодарение на Министерство на вътрешните работи. Ще им бъде наложена глоба. Те не са и единствените, на които ще им бъде наложена глоба. Вече имаме натрапен един акт последната седмица имаме и констативни протоколи формирани, тъкмо за нахлуване в езерата ", сподели Владимир Милушев-директор на Национален парк Рила.

В последните години постоянно ставаме очевидци на нарушавания на възбраната за влизане в езерата. Миналата година в тях влязоха и сръбски туристи. От Национален парк Рила възнамеряват слагане на знаци и на британски език и провеждането на осведомителна акция.



" Кампанията е, с цел да разясним на хората, че действително имаме проблем с езерата, че казусът идва от нас, като сме горе посетителите и че в случай че съблюдаваме две елементарни правила. Да се движим по маркираните пътеки, с цел да може по малко ерозия и по-малко земна маса да доближава до езерата и да не влизаме в езерата, с цел да навлизат по-малко органични субстанции в езерата, които пък основават условия за развиване на нетипична растителност ", сподели Владимир Милушев.

С общите старания на Община Сапарева баня, парковата защита, както и полицията, тази година са сведени до най-малко нарушителите, които с високопроходими джипове извозваха туристи до Седемте рилски езера.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР