Пореден скандал между депутатите в Народното събрание.Бюджетите на БНР и

...
Пореден скандал между депутатите в Народното събрание.Бюджетите на БНР и
Коментари Харесай

Бюджетите на БНР и БНТ предизвикаха спор в парламента

Пореден скандал сред депутатите в Народното събрание.

Бюджетите на БНР и Българска национална телевизия провокираха спор в пленарната зала на Народното събрание по време на дебатите по финансовата рамка за тази година. В препоръчаните текстове, по които се работи на второ четене, е заложено понижение на парите на Българска национална телевизия с два милиона лв., един от които се дава на БНР за финансиране на симфоничния оркестър, оповестява БНР, представено от Novini.bg. 

Мотивът на вносителите на това предложение е обвързван с проблеми при филмопроизводството в малкия екран. Според Тома Биков от ГЕРБ това решение е напън върху националната телевизия, който се дължи на персонален спор с ръководителя й Емил Кошлуков. " В никакъв случай не съм срещу да увеличавате бюджета на БНР, в противен случай! И е хубаво, че ще отидат тези пари за оркестрите, които съгласно мен, са най-стойностното нещо в тази медия. За Българска национална телевизия и филмопроизводството, откакто намалявате бюджета с 2 милиона, по какъв начин тъкмо ще се съблюдава това условие за 10% от парите на Българска национална телевизия да отидат за филмопроизводството? Моята прогноза е, че няма да се съблюдава, даже когато си назначите ваш общоприет шеф, тъй като това ще извършите след няколко месеца. Тогава може би ще вдигнете и бюджета ".

Председателят на бюджетната комисия и народен представител от " ИТН " Любомир Каримански съобщи, че настояването за бюджет на Българска национална телевизия не е добре стимулирано, най-много в частта за филмопроизводството: 

" На БНР са стимулирани разноските. Плюс това на БНР мога да ви кажа, че това, което вършим за БНР, е за Симфоничния оркестър, а не за нещо друго. Но по-късно, което желая също да ви обърна внимание е, че до този миг в бюджета на Българска национална телевизия се следят неща, които по никакъв начин не са лицеприятни тъкмо за филмопроизводството, за което аз съм приказвал ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР