Пореден сигнал за нехуманно и лошо отношение към възрастен човек

...
Пореден сигнал за нехуманно и лошо отношение към възрастен човек
Коментари Харесай

Сигнал за лоша грижа в социален дом във Варна - мъж почина в болница "Света Марина"

Пореден сигнал за нечовешко и неприятно отношение към възрастен човек в обществено заведение във Варна. Мъжът е умрял в четвъртък - на 23 февруари. Негови близки настояват, че за татко им не са били полагани задоволително грижи.



Домът " Свети Георги " към този момент не действа като дом за възрастни хора, а се води като обществено заведение, което дава квартири чартърен. Мъжът е умрял в края на предходната седмица в болница " Света Марина " във Варна.

Дежурният доктор в болничното заведение е споделил, че в никакъв случай не е приемал човек в такова неприятно положение. Приет е с декубитална рана, със запушен катетър и доста измършавял. В епикризата е пишело, че той е със шизофрения, без лекуване, описаха синът и дъщерята на умрелия мъж.

Според тях, не са му били дадени нужните медикаменти за лекуването, не са му дали и храна. В последните 2 месеца два пъти е постъпвал в болница. Последният път е бил с пневмония.

От дома споделиха, че когато се настанят хора, денем за тях се грижи здравна сестра, а два пъти в седмицата идва и общопрактикуващ доктор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР