Пореден сезон с екипа на Черно море ще изиграе младият

...
Пореден сезон с екипа на Черно море ще изиграе младият
Коментари Харесай

Мартин Минчев: С много труд и постоянство ще постигна мечтите си

Пореден сезон с екипа на Черно море ще изиграе младият Мартин Минчев. След мощното си показване предходната година, юношата на клуба към този момент е измежду главните фигури в тима, направи и дебюта си за националния тим. От формалния уебсайт на клуба разговаряха с Мартин след края на лагера на “моряците” в Банско. Той показа какви са упованията му за новия сезон и за фантазиите му във футбола.

Марто, подготвен ли е съгласно теб тимът за новия сезон?
Направихме добра подготовка. Лагерът в Банско мина много бързо, поради сгъстената стратегия от тренировки и контроли. Заниманията бяха тежки, само че към този момент се усещаме по-свежи и се надявам скоро да сме подготвени на 100% за първия мач. Всички футболисти се готвиха крепко и бяхме пълноценни в подготвителния развой. Това ще способства и за представянето ни през сезона.

Как ще коментираш включването на новите футболисти, които бяха привлечени през лятото?
Новите момчета в тима бързо се приспособиха. Мога да кажа, че са положителни футболисти и не е инцидентно, че идват в Черно море. Исмаил Иса ми направи доста положително усещане, той най-бързо се приобщи към колектива. С него се запознахме в националния тим, като още тогава разбрах, че е добър човек. Излишно е да разясня качествата му.

След като към този момент направи дебют за националния тим, мислиш ли за трансфер в чужбина?
Ако би трябвало да съм почтен, доста се изненадах от първата повиквателна за националния тим. Зарадвах се и не можех да допускам, че е истина. Това е неповторимо възприятие, още повече за състезател на моите години. Това в допълнение ме стимулира да работя. След двете повиквателни за представителния отбор на България съм още по-амбициран да упражнявам, с цел да съм подготвен един ден да играя в чужбина. Сега задачата ми е да се развъртвам. С оптимално разпределяне в подготвителния развой и срещите от шампионата считам, че мога да го реализира. Това е пътят, който последвам. Мечтая да се утвърдя в националния тим и с голове да популяризира Черно море и България.

Желая трансфер в чужбина, само че не и непременно. В момента е значимо да подвигам равнището, тъй като знам, че леко разпределяне ще докара до крачки обратно в развиването ми. Разбира се, като всеки футболист фантазията ми е да играя огромен футбол в огромно и мощно състезание, каквото да вземем за пример е в Германия. Бих се радвал в случай че един ден имам опция да играя в Бундеслигата. Знам обаче, че фантазията ми може да се сбъдне единствено в случай че упражнявам крепко. Мисля, че в Черно море имам всички предпоставки да го върша. С добър треньор и около положителните футболисти, каквито несъмнено имаме във Варна, мога единствено да се модернизирам. Ако получа съответно предложение от тим в чужбина, ще е добре пристигнало, само че сега това не е най-важното за мен. Имам какво още да изучавам и ми е нужен повече опит, с цел да реализира фантазиите си. Знам, че да се играе в чужбина е доста мъчно. Конкуренцията е голяма, само че съм окуражен да се потвърдя като футболист.

Искам да благодаря на почитателите на Черно море за поддръжката към тима, която непрестанно показват. Без тях няма по какъв начин да реализираме триумфи.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР