Пореден сблъсък между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра

...
Пореден сблъсък между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра
Коментари Харесай

Остър сблъсък между Нинова и Борисов

Пореден конфликт сред водача на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. Поводът - газът и нестихващият спор дали страната ни да отпусне военна помощ за Украйна. 

По-рано денем Борисов съобщи, че тяхната група ще поддържа държавното управление в позицията им за Украйна и бе безапелационен, че не има вяра на заканите на министър Нинова, че Българска социалистическа партия ще напусне обединението, в случай че изпращането на военна помощ бъде гласувано в Народното събрание.  " Тя ще каже не мога нищо да направя като е гласувано от Народното събрание, аз ще сложа една остра декларация в Министерския съвет и какво друго да направя, ще извършвам решението на Народното събрание. Ако не стане по този начин, аз ще се извиня ", сподели Борисов. 

Той разяснява и газа: " Корнелия Нинова споделя, че България би трябвало да възвърне договарянията с " Газпром " за връщане на доставките на газ, а Асен Василев твърди тъкмо противоположното. Аз не мога да схвана когато двама вицепремиери приказват радикално разнообразни неща, на кой би трябвало да допускам? Нищо не споделям, единствено съм комплициран. Мислех си, че те единствено не се почитат. А те се ненавиждат и ненавиждат ". 

Не закъсня и острата реакция на Корнелия Нинова. В обществените мрежи тя се обърна към водача на ГЕРБ: " Господин Борисов, не Корнелия Нинова, а българската промишленост, предприятията, които обезпечават 85% от добавената стойност на Брутният вътрешен продукт и 82% от работните места, желаят да продължат договарянията с Газпром. Те обявиха това през вчерашния ден в министерството, където стояхме дружно. Аз приказвам от тяхно име, вие от чие го вършиме? Прибавете към тях и хилядите аграрни производители, които виждат избавление в продължение на доставките по досегашния контракт ". 

" Знам, че българският народен интерес не ви е приоритет, само че за нас е. Искаме българските заводи да работят, да има работни места, да има български плодове и зеленчуци, мляко и месо. Вие може да си демагогствате колкото желаете, тъй като имахте задоволително време да управлявате, а в този момент нищо не зависи от вас, само че ние би трябвало да си свършим работата и да защитим българската стопанска система, промишленост и селско стопанство. За вас е значима доставка на оръжия, за нас храната и приходите на хората ", добави Нинова във фейсбук. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР