Пореден протест в София срещу решението на Министерския съвет от

...
Пореден протест в София срещу решението на Министерския съвет от
Коментари Харесай

Пореден протест срещу решението на кабинета за промяна на плана на НП Пирин

Пореден митинг в София против решението на Министерския съвет от 28 декември предходната година за смяна на проекта за ръководството на народен парк " Пирин ".

София

Под надпис " Няма да дадем Пирин на мафията " протестиращите се събраха в 16:00 часа на площад " Александър Батенберг " и извървяха дистанцията до площад " Народно заседание ". " Мафия ", " Оставка " и " Пирин не е баница " бяха единствено част от възгласите, които през днешния ден за няколко часа огласиха още веднъж центъра на София.



Протестиращите упорстват за анулация на решението на държавното управление, оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов и обзор на в този момент настоящия концесионен контракт. Според тях, измененията са лобистки и дават зелена светлина за изсичане на вековни гори и огромно строителство в Национален парк " Пирин ". За четвъртък е плануван нов народен митинг.
Светлозар Алексиев: Този предтекст, че ще се прави втори въжен превоз е един метод да се прокара мощно разширение на ски зоната. Тома Белев: Няма в решението на Министерски съвет нито първи, нито втори въжен превоз, нито термина кабинка. Тук става въпрос за застрояване на една огромна част от планината. Борислав Сандов: Не може да се показва това решение единствено като за втора кабинка или единствено за водохващания. Законът разрешава водохващания и в този момент има водохващания, които са отвън тази зона, която до момента беше. Андрей Ковачев: Начинът да се излезе в позитивна посока е да се вземе друго решение на Министерския съвет, в което да се разпореди на министъра на околната среда и водите да организира една екологична оценка с вероятно изменение на проекта за ръководство, която да е ориентирана единствено към решение на казуса с опашките. Никола Вапцаров, локален хотелиер: Не си мислете, че банскалии не обичат Пирин и желаят да секат. Банскалии обожават Пирин. Той за тях е живот, за тях е занаят. За тях Пирин е всичко.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР