Пореден пример за целенасочена, злонамерена и агресивна пропаганда. Така проф.

...
Пореден пример за целенасочена, злонамерена и агресивна пропаганда. Така проф.
Коментари Харесай

Иво Христов: Думите ми са извадени от контекста

Пореден образец за целенасочена, злонамерена и нападателна агитация . Така проф. Иво Христов разяснява отразяването на срещата с обществеността от медиите.

" Като се регистрира, че 80% от българското население са дебилни и даже мъчно се подписват, това работи безупречно ", били точните думи на депутата от Българска социалистическа партия, само че пък те били извадени от подтекста, споделя той пред Днес.бг.

" Дебилен " e медицински термин, употребен и като живописен прийом, само че явно е интерпретиран погрешно ", написа професорът във Фейсбук. По думите му задачата на тази " интервенция " е да се измести дебатът от действителния към фиктивен проблем.

А действителният проблем бил оскверняването на паметника на Съветската войска, което " е жестоко несъгласие с интернационалните отговорности, по които Република България е страна ".

" Ако не беше Съветската войска 50 000 евреи щяха да бъдат депортрирани, а 80 % от популацията на България са дебили – не могат да се подписват ", беше вчерашният извод на проф. Христов.

Думите му бяха коментар на въпрос от гласоподаватели за това по какъв начин тематиките са измествани и манипулирани.

Христов отбрани тезата на Русия. " Какво сподели Мария Захарова - не би трябвало да се не помни, че в случай че не беше Съветската войска, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани . Някой съмнява ли се, че нямаше да стане по този начин? Или ще кажем ние йок, не, на Гьоринг и Хитлер - ние ще си ги пазим нашите евреи, вие си гледайте работата ", сподели Христов.

Във видеото Христов добавя, че сходно опозоряване на монументи не се прави на никое място в Западна Европа, а единствено в Прибалтика, Полша и у нас. " Нещо да ви приказва това? Когато имаш един оскотял, некултурен, безропотен народ, операцията става доста елементарно ", споделя Христов.

Видеото в началото беше оповестено от самия Христов в профила му в обществената мрежа, само че по-късно беше свалено. /Марица.бг

тагове иво христов дума контекст
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР