Пореден национален протест организират днес синдикатите в Белгия с искане

...
Пореден национален протест организират днес синдикатите в Белгия с искане
Коментари Харесай

Протести в Белгия с искане за по-високи заплати

Пореден народен митинг провеждат през днешния ден синдикатите в Белгия с искане за обезпечаване на приходи, съответстващи на повишените разноски на семействата. Според синдикатите е належащо ръководещите да намерят средства, както направиха по време на пандемията, с цел да обезщетят работещите и да оказват помощ за намирането на метод за почтено битие. 

Целта на днешната демонстрация не е страната още веднъж да бъде блокирана, само че едвам 160 от общо 400 полета по разписание от летище " Завентем " в Брюксел ще бъдат изпълнени, оповестяват локални медии. Очакват се огромни разстройства в работата на градския превоз.

Според уредниците не се планува присъединяване в митинга през днешния ден да бъде толкоз всеобщо, колкото през юни, когато в проявата се включиха към 80 000 чиновници в разнообразни предприятия, тъй като в предпразничните дни не всички могат да си разрешат да спрат работа даже за ден.

Синдикатите упорстват политиците да обезпечат таван на цените на газа и сметки за отопление и осветяване, съобразени с възнагражденията на служащите, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР