Пореден Национален протест организират днес майките на деца с увреждания

...
Пореден Национален протест организират днес майките на деца с увреждания
Коментари Харесай

Пореден Национален протест организират днес майките на деца с увреждания

Пореден Национален митинг провеждат през днешния ден майките на деца с увреждания от палатковия лагер пред Народното събрание, оповестява БНР.

В София се чакат да дойдат деятели на придвижването "Системата ни убива " от цялата страна. В 17.30 часа, те ще се насочат със шествие от Народното събрание към постройката на Министерският съвет.

Палатки има и в други огромни градове на страната, а черните тениски с надписа "Системата ни убива ", остава запазена марка на придвижването, обединил неправителствени организации. Днес митингът ще премине под мотото "Системата няма да ни убие ". Децата с увреждания ще са със своите родители по време на проявата, а тя ще бъде предшествана преди обяд и от съвещание на работната група в общественото министерство.

Проект на закона за хората с увреждания ще се преглежда финално от участниците преди да добие типа в който ще се разгласи за публично разискване.

Финансовата помощ, която им се дава обещание е равна на тази която получават родителите на Деца с увреждания на възраст до 18 години. Майките към този момент оповестиха, че ще изпратят на съвещанието свое мнение, само че няма да участват персонално, макар общия апела на Мая Манолова и Бисер Петков да го създадат. Протестиращите не отстъпват от това, че персоналната помощ би трябвало да е в обособен закон. Проект на подобен написа и внесе в Народното събрание омбудсманът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР