Пореден месец улица във Варна е затворена заради ремонт. Защо

...
Пореден месец улица във Варна е затворена заради ремонт. Защо
Коментари Харесай

Ремонт на улица без край: Жители на варненския квартал „Пчелина“ готвят протест

Пореден месец улица във Варна е затворена поради ремонт . Защо има закъснение и какво разгнели жителите?

В местността „ Пчелина “ тече огромен ВиК план за създаване на канализация. Той е на стойност 140 млн. лева и се финансира по европейски план.

Зрители на bTV се оплакаха от асфалтиране на улица в града

„ Причината за нашето неодобрение е методът, по който се извършват ремонтните действия по полагането на тръбопровод и канализация. Ние сме очевидци на този план още в неговото начало, когато той стартира през март. Тогава спукаха няколко тръби, от които потекоха води. Изкопът се разшири и се образуваха големи ями “, споделя един от недоволните поданици на квартала.

Той твърди, че в резултат на непрестанно течащата вода са напукани оградите и стените на къщите им. Трудно се излиза и влиза в дворовете. Ето за какво хората, живеещи на разкопаната улица упорстват за по-интензивна работа.

Районната община и сдружението Софийска вода си трансферират отговорността за ремонта

„ Тук ясно би трябвало да се разграничи възложителят – общината, от изпълнителя и строителния контрол. Доскоро на улицата имаше ров и ВиК нямаше по какъв начин да влезе и да в профил повредата. Проведени са многократни срещи сред всички заинтригувани страни и са дадени ясни инструкции “, изясни от своя страна Георги Стоилов, зам.-главен инженер на ВиК-Варна.

Той призна, че има закъснение по осъществяването на плана.

Създаден е обходен маршрут за пътуващите към Панчарево

„ Съпричастен съм с всичко, което се случва тук. За мен казусът е във ВиК-Варна. Има три теча, които пречат на строителите да си свършат работата. Първо те би трябвало да бъдат спрени “, безапелационен е Христо Христов, кмет на регион „ Младост “.

Според него нищо не пречи да се работи и през нощта , защото улицата има положително осветяване.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР