Пореден и днес в Народното заседание. Още след звънеца за

...
Пореден и днес в Народното заседание. Още след звънеца за
Коментари Харесай

Пореден спор в парламента: Кой е управлявал по-добре ПП или ГЕРБ?


Пореден и през днешния ден в Народното съвещание. Още след звънеца за старт на съвещанието напрежението в пленарната зала се повиши.

От " Продължаваме промяната " упрекнаха ГЕРБ, че се пробват " да върнат статуквото през задната врата ". Повод за офанзивата бе признатото от правна комисия връщане на хартиената бюлетина.

От ГЕРБ дадоха отговор също с офанзива, че те са управлявали по-добре от кабинета " Петков ". После депутатите се скараха и за правилника си, а точно за това по какъв начин ще се дефинира кворума в пленарната зала. Спорни тематики не липсваха и в коридорите.

Сутринта за депутатите стартира със серия обвинявания сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ – за това кой е управлявал по-добре.

" С порочния си модел на ръководство те унищожиха държавността. Те трансфораха Народното събрание с в придатък на държавното управление ", съобщи Милен Матеев от " Продължаваме промяната ".

" Вие сте тези, които въведохте най-тежките корупционни далавери в тази страна. Вие сте тези, които превърнахте българския парламентаризъм не в цирк, тъй като циркът е изкуство, вие го превърнахте в пазар ", отговори Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.

" Ябълката на раздора " стана и концепцията за връщане на хартиената бюлетина.

" Истината е следната – това, което ГЕРБ се пробва да направи сега е да върне статуквото с подправените бюлетини, с подправените торби, с замяна на изборите ", съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Скараха се и някогашен, и сегашен ръководител на правна комисия - за това кой води по-добре съвещанията.

Обвинения и в коридорите. От " Демократична България " предизвестиха за повреда във Водноелектрическа централа " Цанков камък " от средата на октомври. Която е спряло работата на централата.

" В момента в страната има неработещи държавни ВЕЦ-ове с мощ – 1-ви блок на АЕЦ " Козлодуй ". Това е риск действителен за енергийната сигурност на страната ", сподели Йордан Иванов от " Демократична България ".

" Изключването на 85 мегавата от водноелектрическата централа " Цанков камък " по никакъв метод не въздейства на сигурността и целостта на електроенергийната система на България ", акцентира зам.-министърът на енергетиката Еленко Божков.

От енергийното министерство показаха, че се чака повредата в " Цанков камък " да бъде отстранена до 17 ноември.

Депутатите най-сетне съумяха да подредят трите комисии, останали без ръководител. Финално спортна комисия отиде в ръцете на Движение за права и свободи, а комисията по земеделие - в тези на " Продължаваме промяната ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР