Пореден ден с опасни високи стойности на замърсяване във въздуха.

...
Пореден ден с опасни високи стойности на замърсяване във въздуха.
Коментари Харесай

Четири пъти са завишени праховите частици в София

Пореден ден с рискови високи стойности на замърсяване във въздуха. Рано тази заран до 4 пъти над сренодневните правила на концентрации на фини прахови частици - ФПЧ има в София, най-големи стойности са регистрирани в Надежда и Павлово.
В Горна Оряховица над 4 пъти, Шумен малко под 4 пъти, Пловдив и Перник са с над 3 пъти по високи стойности. В София към тази заран концентрацията на ФПЧ е 122 микрограма за метър пространствен.

" По рекомендация на пулмолозите призоваваме хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови болести да заобикалят нескончаем престой на открито, а шефовете на учебни заведения и детски градини да не организират занятия навън ", оповестява столична община.

Столична общината и полицията направиха тази нощ инспекции за нерегламентирано изгаряне на боклуци, а общината разгласи, че продължава инспекциите на пунктове за вторични първични материали, автокъщи и за горене на боклуци навън в кварталите, отбелязва Нюз. бг.

Нарушители не бяха открити, а и мъглата попречи на инспекцията.

Вчера бяха регистрирани рекордни равнища на замърсяване на въздуха в редица градове на страната.В квартали в София замърсяването на въздуха стигна до 4-5 пъти над допустимите стойности. Сред главните аргументи за това е горенето на гуми и други боклуци, изясняват управляващите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР