Пореден ден на недоволство в центъра на София. Исканията в

...
Пореден ден на недоволство в центъра на София. Исканията в
Коментари Харесай

101 ден на протест: Предупреждение за 4-часова блокада на Цариградско шосе в неделя

Пореден ден на неодобрение в центъра на София. Исканията в 101-вата протестна вечер остават същите - оставка на кабинета и на основния прокурор.

Движението по " Цар Освободител " бе блокирано, а от трибуната уредниците предизвестиха, че на 17 октомври, сред 16 ч. и 20 ч., ще затворят бул. " Цариградско шосе ". Вчера уредниците от " Отровното трио " оповестиха, че завършват с така наречен " Велики национални въстания ", само че за сметка на това оттук насетне ще готвят изненади.

Протестът беше подсилен и от ирландската евродепутатка Клеър Дейли, която съобщи, че българските жители би трябвало да получат избори в този момент.

По думите на евродепутата тя се усеща по едно и също време радостна, че е измежду протестиращите жители, само че и тъжна и гневна, тъй като тези, които са на власт не желаят да чуят настояванията на протестиращите повече от 100 дни. Клеър Дейли счита, че ръководещите в България злоупотребяват с власт и увери, че ще направи всичко, което е по силите й, с цел да помогне на българските жители.

Дейли прикани протестиращите да се пазят от външна интервенция и от хора, които желаят да се възползват от митинга.

По думите на евродепутата гласовете на протестиращите се чуват към този момент тук-там, където до момента е било невероятно да се чуят. Тя цитира думите на Махатма Ганди " Първо те пренебрегват, след това ти се присмиват, по-късно се борят против теб, и най-после - побеждаваш ".

Вчера Клеър Дейли беше в Поморие и не можа да се включи в митинга поради проливния дъжд. Велислав Минеков от така наречен Отровно трио съобщи, че когато Дейли е била в Поморие, " локалният феодал се е възмутил, че е отишла там без неговото позволение ". Той счита, че това е илюстрация на настоящето положение на България - " разпределена на феодални окръзи и превзета от мафията ".

" Отвориха се пътеки, за които до неотдавна не мечтаехме, разрушихме едно безмълвие, главно на Европейския парламент и успяхме да разединим една съществена партия ", означи Минеков.

Исканията на митинга и довечера остават същите - оставка на премиера Бойко Борисов, на основния прокурор Гешев, почтени предварителни избори, електронно, машинно и отдалечено гласоподаване и унищожаване на длъжността основен прокурор.

Около 21 ч. протестиращите се насочиха към Орлов мост и блокираха придвижването .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР