Пореден автобус на градския транспорт в Пловдив е бил обстрелван

...
Пореден автобус на градския транспорт в Пловдив е бил обстрелван
Коментари Харесай

Инфарктна ситуация! Стреляха с пушка по автобус в Пловдив, шофьорът по чудо оцеля

Пореден рейс на градския превоз в Пловдив е бил обстрелван с пушка. Инцидентът е станал към 21 часа нощес, когато транспортното средство по линия № 12 завило от „ Пещерско шосе “ към бул. „ Копривщица “, с цел да се прибира в гаража, осведоми „ 24 часа “.

„ В този миг откъм двора на учебно заведение „ Елин Пелин “ проехтял изстрел и строшил страничното стъкло сред първа и втора врата на рейса. Шофьорът се изплашил доста и позвънил на телефон 112. За благополучие в този миг в автобуса не е имало пасажери “, изясни пред „ 24 часа “ Костадин Тотков от „ Автобусни транспорти “.

По думите му е стреляно или с въздушна пушка, или с флоберка. На място пристигнали два екипа служители на реда и до 2 часа тази заран лидерът е давал показания във Второ районно управление (на МВР). Разследващите правили огледи и търсели следи от сачми, само че не са разкрили. „ И до този миг нямаме информация дали е открит причинителят “, уточни Тотков.

Той добави, че рейсът е относително нов – на 2 година, и поради случая ще излезе от строя за най-малко един месец, до момента в който пристигна новото стъкло.

„ Това е чист вандализъм и безчинство, и не е първи случай. Всекидневно в „ Столипиново “ по рейсовете хвърлят камъни, а в „ Коматево “ преди три дни автобус е замерван с яйца.

Тотков напомни, че през декември м.г. от северната страна на тунела в Пловдив бяха обстрелвани с пушка два рейса. Извършителите се оказаха възпитаници.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР