Поражението на Милан у дома от Рома с 0:2 показа,

...
Поражението на Милан у дома от Рома с 0:2 показа,
Коментари Харесай

Милан няма победния дух, Рома има СуперДжеко и широка пейка

Поражението на Милан вкъщи от Рома с 0:2 сподели, че е нужно още на тима, с цел да се бори за място в зона Шампионска лига в Серия А. Дербито с Интер след паузата ще допотвърди кое работи и кое куца. Същевременно Рома натрупа точки и единствено незаслуженото проваляне от Интер и отсроченият мач със Сампдория попречиха на отбора на Еузебио Ди Франческо да е в Топ 4, воден от смъртоносния Джеко.

БЕЗ ЗЪБИ

До гола на Един Джеко Милан си галеше самочувствието с едно „ просто” 0:0, а 60-ината хиляди по трибуните на „ Сан Сиро” отправяха възгласи единствено при някоя пресечена топка от Фабио Борини или извоюван ъглов удар от Андре Силва. Ок, в границите на час и малко от горната страна „ и росонери” играеха на равна нога с Рома, без изключително да рискуват. Но това не може да стига на Винченцо Монтела – към този момент сме навлезли прекомерно дълбоко във времето във връзка с това, което чакаме от този Милан. Има прекомерно огромно качество разполагаем в състава, с цел да виждаме по какъв начин отборът страда в частта със основаването на положения. През първото полувреме да вземем за пример се ограничаваме единствено с два удара отдалеко, при които нито Силва, нито Никола Калинич съумяха да стигнат до гол. На подредения и уравновесен до гола на Джеко Милан липсва един актьор „ десетка”, който да се движи сред линиите и да основава числени преимущества. Хакан Чалханоолу се опита да извърши тази роля, но с неудовлетворителен резултат.



ДРУГОТО ЛИЦЕ НА 1-3-5-2

Тактическата система на Монтела блокира задълго маневрите на Рома. В средата на терена „ и росонери” се сбиха по-плътно и сториха това по-добре спрямо предходните мачове, тъй като линиите бяха по-близки от нормалното. Работата на Борини и Рикардо Родригес по фланговете обезпечава защита на централните бранители. Другото лице на монетата обаче е излизането от сметките на играчите с по-голям гений: Сусо остава извън, тъй като още не намира ключовете да се оправя добре зад тила на нападателя; Чалха и Джакомо Бонавентура би трябвало да си поделят една фланелка, тъй като няма място и за двамата. И най-много това, че и тримата постоянно наподобяват не в своята роля. Правилно ли е да се жертва качеството в името на реда и салдото?

САМОПОЖЕРТВОВАТЕЛНОСТ

И стигаме и до позитивните неща. Към края на мача ултрите на Милан приветстваха Леонардо Бонучи и компания – знак, че показаният на терена от момчетата на Монтела самопожертвователен дух не е останал непризнат. На светлинни години сме от нулевото показване на „ Луиджи Ферарис” против Сампдория и олицетворението на новия път е Борини: невзискателност, бягане и даже тактическа просветеност, сложени в услуга на тима.



ЛЕО ИЗРАСТВА

Бонучиметърът демонстрира прогрес. Капитанът изигра доста по-добър мач спрямо сложния си старт на сезона, и то против тежък противник като Джеко. Лео покрива и пресича заплахите като в най-силните си времена. Само в случай че Алисон не го бе спрял в това състояние …

КАКЪВ ДЖЕКО!

В страницата на Един Джеко в Уикипедия написа: „ Бошнак, нападател на Рома, вкарва куп голове и взема решение и най-големите мачове.” Вече да, тъй като който се е съмнявал в способността му да санкционира грандовете, може да огледа гола, с който смрази Милан посред „ Сан Сиро” – отиграване, което си направи на процедура самичък. И всичко това във вечер, която до тогава не му вървеше изключително добре (помните ли жълтия му картон за митинг при 0:0?). А попаденията му към този момент са 7 в 6 мача.



ЖЕСТОКОСТТА

Жестокостта, която липсваше на „ Олимпико” против Интер, бе силата на Рома против Милан. „ И джалороси” не изгубиха равновесие и в най-трудните моменти на дуела (Костас Манолас и Федерико Фасио нулираха нападателите на Монтела) и нанесоха огромния си удар тъкмо когато Ил Диаволо играеше с все по-нарастващо самочувствие. Още един сигнал за построяването на топ тим.

КАКЪВ ИЗБОР!

 Ди Франческо приветства Алесандро Флоренци, „ нашия Кайехон”, а тифозите се сгряват от гледката на Лоренцо Пелегрини, който на 21 години играе със зрелостта на деец. Влезе единствено след половин час на мястото на Кевин Строотман и мигновено усъвършенства градежа на играта на „ вълците” (негов бе и пасът към Джеко при 0:1). Ако всички играчи бяха на линия, Флоренци и Пелегрини евентуално биха останали на пейката. Широчината на пейката на Рома може да изиграе голяма роля в цялостния с очаквания сезон, а в случай че треньорът продължи да я употребява по този метод, кой знае…
Марко Фализи, „ Гадзета дело Спорт” Серия А 7 кръг, неделя 1 октомври  Милан 0:2краен резулат  Рома
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР